Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. září 2016 9:46
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Začni nový život v Kanadě. Majitelé obchodu ti dají plat, rozlehlý pozemek a šanci na znovuzrození

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nech všechno být.

Nemáš rád ruch velkoměsta, nejraději trávíš svůj volný čas v přírodě a kdyby se ti naskytla příležitost, ochotně bys zanechal svůj život za sebou a vydal se hledat nová dobrodružství? Kanadský ostrov Cape Breton nepatří mezi ty největší, ale za to se může pochlubit příjemnou polohou u východního pobřeží Atlantského oceánu a zejména milými lidmi. Přestože místní obyvatelé jsou milí a ochotní, postupně se jejich počet snižuje a poté, co se došli  téměř všichni kvalifikovaní pracovníci, se majitelé obchodu a pekárny The Farmer's Daughter Country Market rozhodli zvolit neobvyklý způsob, jak přilákat potenciální zaměstnance.

Namísto toho, aby nechali místní obyvatele překvalifikovat, nahráli na Facebook výzvu či inzerát, ve kterém oslovili nejen rodilé Kanaďany, ale prakticky i lidí z celého světa. Stačí ti, abys byl ochoten přestěhovat se do Kanady a kromě zajištěné pracovní pozice a platu ti rovnou poskytnou i 2akrový, což je 8 tisíc metrů čtverečních, pozemek, na kterém si můžeš postavit vysněnou nemovitost. Pokud s nimi pak vydržíš pracovat alespoň pět let, za pár byrokratických poplatků na tebe celý pozemek převedou a tvůj život nabere ještě krásnějších rozměrů. Naneštěstí, na to, aby ses mohl přihlásit musíš splňovat pár podmínek. Nejdříve musíš získat pozvánku od kanadského zaměstnavatele, což máš prakticky splněno, a dalším krokem je podání žádosti o pracovní povolení, které ti vydají po získání dočasných víz, takže ani tento proces tě zastavit nemusí. A vidina nového života za to snad stojí.

Domů
Sdílet
Diskuse