Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. října 2016 14:06
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Je mu teprve 9 let, už studuje na vysoké škole a touží se stát astrofyzikem. William chce dokázat, že Bůh existuje

ZAJÍMAVOSTI VYSOKÁ ŠKOLA
Uložit Uložené

Vůbec ne špatné na 9letého chlapce.

Drtivá většina mladých lidí směřuje své kroky na vysokou školu až po překročení hranice dospělosti. S dostatkem talentu a odhodlání však člověk nemusí čekat až tak dlouho, o čemž tě přesvědčí teprve 9letý William Maillis z amerického státu Pensylvánie. Jiní 9letí kluci si ještě užívají sladké období na základní škole a neřeší žádné problémy dospěláků, jenže William byl už od malička trochu rozdílný. Miminka obvykle začínají mluvit někdy kolem prvního roku života a to ještě většinou nejde o ucelené věty. William však už jako šestiměsíční dítě rozeznával číslice a o měsíc později už s rodiči dokázal vést jednoduché konverzace, protože skládal srozumitelné věty. Byly mu jen dva roky, když se naučil číst, psát či násobit a jeho touha po vzdělání ho hnala dopředu natolik, že se jako čtyřletý naučil číst řeckou abecedu a začal se zabývat i geometrií a matematikou.

Je mu teprve 9 let, už studuje na vysoké škole a touží se stát astrofyzikem. William chce dokázat, že Bůh existuje
Zdroj: CBS Philly

Dnes mu je tedy pouhých 9 let a ne, nestuduje na střední škole. Střední školu už totiž úspěšně zvládl a teď se už naplno věnuje studiu na vysoké škole, od níž očekává rozšíření jeho znalostí a zejména vytvoření základny pro jeho budoucí výzkum. William by se chtěl stát astrofyzikem a již v těchto dnech pracuje na několika vlastních teoriích, pomocí kterých chce jednoho dne světu dokázat, že vesmír vytvořil Bůh a nestál za jeho vznikem například velký třesk. Malý génius plánuje v rámci svých teorií prokázat, že jen nadpozemská bytost by byla schopna vytvořit něco tak úžasného jako náš vesmír a my jsme již nyní velmi zvědaví, jestli se mu to skutečně podaří. Konečně, jeho obdivuhodné dovednosti podtrhuje i fakt, že jako jediný z celé třídy si na přednáškách nepíše poznámky, ale všechny informace selektuje a pamatuje si je zcela automaticky.

Je mu teprve 9 let, už studuje na vysoké škole a touží se stát astrofyzikem. William chce dokázat, že Bůh existuje
Zdroj: CBS Philly
Domů
Sdílet
Diskuse