Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. října 2016 14:14
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Tři důchodci dopadli zloděje, kterého policisté nedokázali chytit 18 měsíců. Zpacifikovali ho přímo při činu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Spravedlnosti neunikl.

Občas komplikované situace vyřeší lidé, o kterých by si to nikdo nemyslel. Své by ti o tom mohli říct i tři důchodci Peter Mueller (70), Adly Gorrafa (81) a Sheila Gorrafa (78), kteří před pár týdny usnadnili policii práci natolik, že příslušníkům policejního sboru už stačilo jen přijít na místo činu a pachatele zatknout. Zlodějíček Stephen Ward se procházel po domě tchýně pana Muellera, která tehdy zemřela a s lehkostí bral šperky a další cennosti.

Naneštěstí pro něj, pan Mueller do domu vešel právě v té chvíli, kdy se Stephen nacházel uvnitř a i když se důchodce velmi nezalekl, protože si myslel, že ho starý pán nemůže nijak ohrozit, realita byla jiná. Zloděj se pokusil i s uloupenými předměty vyběhnout z domu vedle Muellera a jeho dvou příbuzných, jenže nečekal, že mu Petr zachytí nohu a svalí ho na zem. Všichni tři ho pak přilehli a jak sami řekli, pod jejich váhou neměl velkou šanci se pohnout, natož utéct. Stephen byl nakonec zatčen a odsouzen na 27 měsíců ve vězení a policie ani nevěděla jak třem důchodcům dostatečně poděkovat, protože jim utíkal více než 18 měsíců a jednoduše ho nedokázali dopadnout. Senioři dokonce dostali za svůj zákrok i ocenění za odvahu a média je úsměvně označují za tři mušketýry, což si konec konců i zaslouží.

Zpět
Sdílet
Diskuse