Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. října 2016 11:53
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

E-sport získá nový rozměr. Číňané budou moci studovat na vysoké škole v oboru hraní her

TECH ČÍNA ESPORT VYSOKÁ ŠKOLA
Uložit Uložené

Začátek nové éry.

Elektronický sport je v Číně již několik let považován za něco, kam patří i stolní tenis, tedy za oficiální sportovní disciplínu a národní sporty. Bylo proto jen otázkou času, kdy ho tato progresivní země začne integrovat do svého školství. Její obyvatelé zanedlouho pouze podají přihlášku, a pokud je přijmou, dostanou příležitost získat vysokoškolský titul v oboru hraní počítačových her. Výuku však zajistí sportovní školy, ne ty se zaměřením na informační technologie.

Ve světě e-sportu jde o skutečně obrovskou událost, kterou však bylo možné celkem jednoduše předpokládat. Za uplynulou dekádu se popularita elektronického sportu dostala na skutečně obrovskou úroveň, a to přilákalo lidi z byznys prostředí, odkud pak přišli nemalé investice. Dnes jsou jeho součástí obrovské turnaje či různé akce pořádané po celém světě.

Samotné studium by se mělo rozdělovat na několik zaměření. Web Global Times píše, že nepůjde pouze o video hry, ale o všechny podstatné části průmyslu elektronických sportů. To zahrnuje management, analytiky, trenéry a další typy nezbytných prací. Výuku dostanou na starosti současní, ale proškoleni profesoři a k těm přibudou i noví, přímo z profesionálních týmů. Hunan Sports Vocational College má už dokonce podepsanou smlouvu s velkými sportovními kluby (i legendární Team WE), které plánují využívat schopnosti čerstvých absolventů, díky čemuž získají příležitost rozjet obrovskou kariéru.

Doporučeno
KVÍZ: Jaký obor bys měl*a studovat? KVÍZ: Jaký obor bys měl*a studovat? 18. března 2024 16:30

Čína patří mezi země, kde je e-sport považován za jeden z nejoblíbenějších sportů. Mnozí rodiče, tedy starší generace jej ale označují za ztrátu času před počítačem, protože v něm nevidí absolutně žádnou budoucnost. Někteří museli dokonce jít i na terapie, které je měly pomocí odborníků léčit ze závislosti, ačkoli žádnou netrpěli. Od roku 2009 jsou však ministerstvem zdravotnictví zakázáné.

E-sport získá nový rozměr. Číňané budou moci studovat na vysoké škole v oboru hraní her
Domů
Sdílet
Diskuse