Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. listopadu 2016 17:07
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Kameraman BBC našel po návratu do hotelu v koupelně obrovského varana komodského. Největší ještěr na světě přitom dokáže zabít i člověka

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Natáčení série Planet Earth II probíhá zajímavě.

Vzpomínáš si ještě na skvělé novinky od britské televize BBC, která nedávno oznámila, že jedna z nejlepších dokumentárních sérií o přírodě a zvířatech s názvem Planet Earth dostane pokračování? Nebude v ní chybět ani komentář dnes již legendárního Sira Davida Attenborougha, ale ani natáčení takové velkolepé věci se nemusí vždy obejít bez komplikací. Při výletu do Indonésie, kam se televizní štáb také vydal natočit pár záběrů, se kameramanovi Marku MacEwenovi stalo něco, o čem nesnil ani v nejhorším snu.
 
Po dlouhém pracovním dni se vrátil zpět do svého hotelového pokoje a když se chtěl jít trochu umýt do koupelny, najednou zjistil, že se v ní nachází mohutný ještěr varan komodský. Je to největší ještěr na světě a v minulosti se již odehrály i případy, ve kterých varan neváhal zaútočit na lidi, kteří ohrožovali jeho bezpečnost a svým kousnutím a jedovými žlázami dokáže bez problémů způsobit i smrt. Není divu, že v angličtině jeho název zní „Komodo dragon“, čili komodský drak, protože tento živočich má skutečně asi nejblíže k bájným pohádkovým drakům. Kameraman zůstal po nálezu pořádně vystrašený a ještěra rychle zavřel v koupelně, aby vyřešil, jak ho odtud dostat. S pomocí kolegů se mu ho podařilo natočit a pak ho vylákat z koupelny díky kusu masa. Ještěr mu jako vzpomínku nechal na podlaze pokoje velký výkal a celá situace se naštěstí obešla bez zranění, i když nevíme, co všechno muselo štábu BBC honit v hlavách.

Domů
Sdílet
Diskuse