Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. prosince 2016 18:35
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Na Sahaře pořádně napadl sníh poprvé za dlouhých 37 let. Lidé nevěřili vlastním očím

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Saharská poušť zažila překvapivou situaci.

Na kraji obrovské saharské pouště leží v Alžírsku městečko Ain Sefra. Životní situace místních obyvatel je komplikovaná, ale postupem let se naučili žít s pouští hned vedle svých příbytků a po 37 letech jejich překvapil další přírodní fenomén. Psal se ještě rok 1979, kdy v únoru začala z oblohy padat pořádná nadílka sněhových vloček a lidé nemohli uvěřit vlastním očím. Sníh se tehdy v poušti udržel jen necelou hodinu a roztál, ale tentokrát to vypadalo o trošku jinak. Od té doby se poprašky sněhu na Sahaře objevily ještě v roce 2005 a 2012, ale jen těžko by se daly nazvat pořádným sněžením.

Městečko Ain Sefra leží v nadmořské výšce přes 1 000 metrů a včera v odpoledních hodinách se místnímu obyvateli Karimu Bouchetataovi podařilo vyfotit pouštní okolí pokryté sněhem. Sníh se přitom neroztopil během hodiny, ale zůstal na povrchu téměř celý den, takže obyvatelé měli dostatek času na jeho prozkoumání, i když si stále mysleli, že si z nich někdo jen utahuje.

Domů
Sdílet
Diskuse