Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. prosince 2016 15:21
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Leonardo DiCaprio se pod režií Martina Scorseseho stane psychopatem, který v uzamčeném hotelu zabil více než 200 lidí

FILMY A SERIÁLY LEONARDO DICAPRIO MARTIN SCORSESE
Uložit Uložené

Kromě gangsterky Irishman pro nás Scorsese chystá další lákavý film!

Možná jste ten příběh slyšeli, možná ne. Doktor H. H. Holmes si v roce 1893 otevřel v Chicagu hotel, aby ubytoval nesčetné davy návštěvníků přicházející z celého světa na Světovou výstavu kultury a průmyslu. V žádném případě však nešlo o obyčejný hotel. Stovky pokojů bez oken, dveře šlo otevřít jen z jedné strany, bludiště chodeb se slepými uličkami, schody vedoucí nikam, vlastní krematorium nebo zvukotěsné pokoje s plynovými vývody a padajícími dvířky do podzemí. Holmes se prostě postaral o zámek hrůzy, kde sám údajně zavraždil až kolem 200 lidí (oficiálně jich je minimálně 9, ale je možné, že je skutečně bylo kolem 200, k čemuž se sám Holmes přiznal). Poprvé jsme vás o tomto projektu informovali ještě v srpnu loňského roku a od té doby jsme o něm nic neslyšeli. Martin Scorsese se totiž pár let musel věnovat svému vysněnému počinu Silence, který v únoru dorazí i do našich kin.

Leonardo DiCaprio se pod režií Martina Scorseseho stane psychopatem, který v uzamčeném hotelu zabil více než 200 lidí
Zdroj: Paramount

O tragickém případě vyšla v roce 2003 faktografická kniha s názvem The Devil in the White City: Murder, Magic And Madness At The Fair That Changed America. Nyní, po letech příprav a úvah, se Martin Scorsese chystá natočit stejnojmenný film a do hlavní role si, jak jinak, vybral svého oblíbeného Leonarda DiCapria. Scénář píše uznávaný Billy Ray, který se podílel na scénáři u filmů jako například Captain Phillips (2013) nebo The Hunger Games (2012). Zatím není známo, kdy by se měl projekt dostat do fáze samotného natáčení, ale víme, že se právě dokončuje scénář.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře znáš letošní oscarové filmy? Otestuj své filmové znalosti KVÍZ: Jak dobře znáš letošní oscarové filmy? Otestuj své filmové znalosti 11. března 2024 15:42

K pokročilým pracím na projektu se vyjádřil následovně: „Jedna z věcí, kterou jsem za posledního půl roku musel přestat dělat, byla setkání ohledně scénáře. V lednu se však všichni setkáme znovu a začneme dumat, jak tento příběh přinést k životu, protože je skutečně výjimečný.

Těžko říct, kdy snímek uvidíme. Scorsese dlouhá léta plánoval biografii o Sinatrovi. Zdá se však, že se jí nikdy nedočkáme. Kromě toho má však v talonu The Irishman, gangsterku s Robertem De Nirem a Al Pacinem! O ní vás budeme informovat již zítra, takže si další informace ušetříme. Příběh sériového vraha by mohl přinést jisté osvěžení do Scorseseho filmografie a oživit (a dokonce ještě více rozvinout) tu unikátní atmosféru, kterou jsme měli možnost pocítit u Shutter Island (2010). Pokud se tak stane, půjde o 6. film této uznávané dvojice (Wolf of the Wall Street, Gangs of New York, Aviator, Departed, Shutter Island). V každém případě, pokud vše klapne, je možné, že do konce roku 2020 uvidíme až tři nové Scorseseho filmy, což je snad splněný sen každého milovníka kinematografie. My se již nesmírně těšíme, a co vy?

Domů
Sdílet
Diskuse