Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. února 2017 10:56
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

NASA ve středu oznámí obrovskou novinku! Našli jsme nedaleko sluneční soustavy náš druhý domov?

ZAJÍMAVOSTI NASA VESMÍR
Uložit Uložené

Lidstvo bude asi opět psát historii.

Americká vesmírná agentura způsobila na internetu obrovský rozruch. A vypadá to tak, že nejen tam. Celý svět totiž začalo trápit několik ještě poměrně čerstvých otazníků, které se spojují s neočekávaně ohlášenou mediální konferencí NASA, kde s největší pravděpodobností zveřejní horké informace o nedalekých exoplanetách. Záhadná akce je naplánována na 22. února, čili na nadcházející středu a uskuteční se o sedmé večer přes live stream, který najdeme přímo na oficiálním webu.

Web iflscience.com píše, že se na veřejnost dostalo jen pár povrchních detailů. Zatím víme to, že objev kosmické agentury souvisí s planetami, které obíhají kolem jiné hvězdy, než je naše Slunce. Neznáme však konkrétní vzdálenost od Země a nevíme ani to, jaké jsou na nich podmínky pro život. Ale protože NASA kolem toho udělala celkem hlasitý rozruch, můžeme počítat s tím, že nejde o žádnou maličkost, ale něco opravdu významného. Tím něčím by docela pravděpodobně mohl být náš druhý domov, jinými slovy – zřejmě objevili planetu, kde naše civilizace dokáže již zanedlouho založit svou první vesmírnou kolonii.

Domů
Sdílet
Diskuse