Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. února 2017 21:10
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Volkswagen v Ženevě vytáhne eso z rukávu! Ochutnávkou jsou odhalené detaily úplně nového modelu Arteon

TECH
Uložit Uložené

Populární CC brzy pozná nástupce.

Asi nikoho nepřekvapí, když napíšeme, že Volkswagen již delší dobu pilně pracuje na nástupci velmi oblíbeného modelu (Passat) CC. Ne ke každému z vás se však možná dostala informace o tom, že novinka nakonec ponese úplně jiný název. Nový Arteon má sice vycházet opět z klasického Passatu, tentokrát budou však odlišnosti podstatně větší, dokonce, automobilka (ne)přímo naznačuje, že tento model bude zastřešovat na evropském trhu vlajkovou loď značky (Phaeton již skončil), jelikož půjde o značně exkluzivnější, ale i větší auto než Passat samotný. Podstatné přitom je, že druhá generace bude nejen citelně odlišná od předchůdce, ale do opravdu velké míry bude i shodná se studií Sport Coupe GTE Concept, což je rozhodně potřeba brát v pozitivním slova smyslu. Tuto skutečnost potvrzují i první oficiální fotografie, které do éteru značka Volkswagen vypouští. Jde sice jen o dva záběry na detail přední a zadní části, poznáváme ale asi to nejzajímavější. V konečném důsledku je už nyní tedy více než jasné, že Sport Coupe Concept GTE se dostane do sériové podoby jen se skutečně drobnými kosmetickými úpravami.

Nový liftback nebo možná lépe řečeno fastback (stále půjde o 4dveřovou karoserii) tak rozhodně zamíchá kartami v dané třídě a tento počin můžeme označit za eso, které vyloží na stůl Volkswagen již za několik dní na autosalonu v Ženevě! Arteon se totiž stane špičkou německé automobilky, čemuž bude odpovídat nejen relativně nový designový směr, ale i plejáda sofistikovaných asistenčních systémů. Jak zobrazují přiložené fotografie, wolfsburský král přijde s novým řešením masky, která bude citelně zasahovat, respektive pokračovat až do nárazníku. Tvar předních full-LED světlometů dává najevo, že půjde o značně přísnější pohled, no a chybět nebude množství horizontálních chromových lišt, které budou značnou měrou dotvářet celkový design. I koncové světlomety budou disponovat velmi propracovanou grafikou, ve výsledku si tak Arteon určitě nespletete s jiným koncernovým vozidlem. Volkswagen mluví o prostorném interiéru, uvidíme, co tedy přinese realita, protože sportovně/stylově střižená karoserie se bude muset určitě někde projevit. Chytřejší ale budeme až za na autosalonu v Ženevě, dokonce, novinka by se měla ukázat měsíc nato i na veletrhu v Bratislavě.

Domů
Sdílet
Diskuse