Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. března 2017 19:11
Čas čtení 0:00
Tomáš Blahuta

Američané odtajnili záběry testů atomových bomb. Jsou jich desítky a lze je zhlédnout na YouTube

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Digitalizace přináší své žádané ovoce, pojďme se tedy pokochat něčím neobvyklým.

Od vydání nedávného článku o ničivé síle jaderných zbraní moc času neuběhlo, ale přinášíme vám rovnou další zajímavou novinku z dané oblasti. Celý případ má souvislost se Studenou válkou, kdy byl svět rozdělen na dva znepřátelené bloky – západ proti východu. Právě v tehdejším období byla každodenně přítomna hrozba použití jaderných hlavic jednou či druhou velmocí, které mohly během několika minut vymazat mnohé usedlosti z povrchu zemského. Naštěstí k ničemu mimořádně vážnému nedošlo a zbývá nám jen vzpomínat na testy kdesi ve vodách Pacifiku. Už jen samotné Spojené státy americké vyzkoušely v průběhu let 1945 až 1962 kolem 1 000 hlavic. Řekněme si upřímně, kdo by se rád podíval na obrovskou explozi na vlastní oči? Mnoho z nás.

Kochat se sice můžeme jen videy, ale právě těch nebylo mnoho k zhlédnutí, až do dnešních dnů. Po 55 letech odtajnili až 750 dobových filmů ze samotných zkoušek! Vše je dostupné zdarma a ihned k zhlédnutí na červené sociální síti, tedy na YouTube. Ke všemu podstatnému se dopátráte v následujícím seznamu videí na kanálu Lawrence Livermore National Laboratory.

Domů
Sdílet
Diskuse