Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. dubna 2017 23:08
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Uruguay kompletně zlegalizuje marihuanu. Gram bude stát zhruba 30 korun a pěstovat ji můžeš i doma

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložit Uložené

Marihuana v Uruguayi od července najdeš v pětigramových baleních v lékárnách.

Uruguay se stal nejprogresivnějším státem na světě, co se marihuany týká. Od července totiž začnou místní lékárny prodávat marihuanu pro rekreační účely. Jeden gram se bude prodávat za mnohonásobně nižší částku, než je český standard - za 1,3 amerického dolaru (čili asi 32,6 korun). Marihuanu si místní budou moci zakoupit v pětigramových baleních. Rostlina má být pěstována na speciálních místech a pod dohledem státu. Co je však nejpřekvapivější, pěstovat si ji mohou lidé i doma, případně je možné svou rostlinku zasadit na speciální farmě, kde se ti o ni budou starat.

Uruguay kompletně zlegalizuje marihuanu. Gram bude stát zhruba 30 korun a pěstovat ji můžeš i doma
Zdroj: pixabay.com

Kdo si ji však bude chtít koupit, musí být registrován, protože je určena pouze pro lidi s uruguayským občanstvím nebo pro ty, kteří mají v Uruguayi trvalé bydliště. V prvním případě je množství marihuany na jednotlivce bez limitů, pro lidi, kteří v Uruguayi jen bydlí, je k dispozici stále solidní množství - maximum 40 gramů měsíčně. Někteří lidé se však proti registraci bouří, bojí se, že jim takový krok pořádně naruší soukromí a veřejný profil, což jim může pohoršit například při snaze o nové zaměstnání.

Domů
Sdílet
Diskuse