Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. dubna 2017 12:02
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Severokorejský vůdce Kim Čong-un si užívá v tajném paláci jen pro vyvolené. Dlouhatánské jachty i zábavní park tam nemohou chybět

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V Severní Koreji to není pro všechny špatné.

Severokorejský diktátor Kim Čong-un očividně ví, jak si užívat život. Díky rozhovoru bývalého basketbalisty Dennise Rodmana a několika fotografiím z okolí se nakonec podařilo lokalizovat rozlehlý resort, kam se vůdce asijské země uchyluje, když má chuť na pořádně večírky a nekonečné proudy alkoholu. Americký basketbalista se do země dostal ještě v roce 2013 na pozvání samotného diktátora, protože mezi jeho nejoblíbenější sporty patří právě basketbal, a po návratu domů toto místo popsal jako druhou Ibizu. Jediným problémem severokorejského resortu byl fakt, že Kim Čong-un tam své dny tráví v obklopení přibližně 50 či 60 lidí, a tak bys tam jen těžko hledal tisíce lidí jako na Ibize. Díky satelitním záběrům se tak můžeme podívat na to, co všechno má Kim Čong-un k dispozici.

Již před čtyřmi lety Dennis Rodman přiznal, že během návštěvy KLDR si Kim Čong-un potrpěl na kvalitu všeho, s čím se návštěvníci setkají. Pokud tam tedy dostaneš jakýkoliv alkohol, půjde o nejdražší a nejlepší dostupnou značku, takže se můžeš spolehnout na to, že tě nikdo nebude chtít otrávit. K dispozici u vil jsou i vymoženosti jako basketbalový kurt, fotbalové hřiště či hřiště, kde si lidé mohou zahrát plážový volejbal, ale když už se blížíme k vodě, pak nesmíme zapomínat ani na 60metrovou jachtu a nedaleký soukromý zábavní park, kde se Kim Čong-un dokáže dosytosti vyřádit. Hned u luxusní nemovitosti se nachází i vlastní vlakové nádraží, letiště a přístav plný lodí, který se stará o to, aby měl Kim Čong-un vždy někoho u sebe. Pokud mají návštěvníci chuť změnit prostředí, mohou se vydat na přibližně 40 kilometrů vzdálené ostrovy, kde je atmosféra samozřejmě stejná, ale nesmíme zapomínat na to, že pokud nepatříš mezi severokorejskou elitu nebo oblíbenou osobnost severokorejského diktátora, určitě se tam nikdy v životě nedostaneš.

Domů
Sdílet
Diskuse