Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. dubna 2017 17:38
Čas čtení 0:00
Miroslav K.

Rychle a zběsile 8 má na kontě po pár dnech více než miliardu dolarů. Dokázalo to jako 30. film v historii kinematografie

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Třem desítkám filmů se už podařilo vydělat miliardu amerických dolarů. 31. budou bez pochyb Guardians of the Galaxy vol. 2.

Ještě předtím, než osmé pokračování úspěšné filmové série Fast and Furious ovládlo kina po celém světě, naskytla se nám otázka, zda dokáže zopakovat finanční úspěch předchozího dílu, který těžil hlavně z posledního rozloučení s hercem Paulem Walkerem. Po třech víkendech můžeme už téměř s jistotou říci, že ne, ale to neznamená, že se projektu v kinech dařilo špatně, právě naopak, vůbec to není tak špatné. Faktem zůstává, že Furious 7 vydělalo v kinech šílených 1,51 miliardy amerických dolarů, což ze snímku dělá šestý nejziskovější film všech dob. A jak se dařilo The Fate of the Furious?
 
Už páteční celosvětové tržby spolu se čtvrtečními předpremiérami atakovaly hranici 250 milionů, což je absolutně šílená částka. Film první víkend premiéroval v 62 zemích včetně Spojených států, Kanady i Česka, přičemž se postaral o přepisování několika rekordů na jejich územích. Kromě toho, že snímek je absolutní jedničkou ve všech zemích, v 16 z nich (v Argentině, Číně, Kolumbii, Egyptě, Indii, Indonésii, Izraeli, Libanonu, Malajsii, Pákistánu, Peru, Portugalsku, Středním východě, Africe, SAE a Venezuele) jde o absolutně nejvyšší opening filmu v historii.

Rychle a zběsile 8 má na kontě po pár dnech více než miliardu dolarů. Dokázalo to jako 30. film v historii kinematografie
Zdroj: Universal

Během psaní tohoto článku byly české tržby filmu na úrovni 25 milionů korun. Kromě toho právě teď (jak již víte z nadpisu) překonal magickou hranici jedné miliardy dolarů a stává se tak 30. filmem s tímto statusem během více než 100leté historie kinematografie. Pravděpodobně vám ani nemusíme říkat, že pokračování této série se rozhodně vyplatí vidět na velkém plátně v kinosále. My vám k tomu všemu přikládáme i naši recenzi, kde jsme si zhodnotili všechny plusy a mínusy. K tomu všemu ještě dodáme, že série má naplánovaná i další dvě pokračování. Deváté dorazí do kin 19. dubna 2019 a desáté o dva roky později, 2. dubna 2021. Byli jste v kině a přispěli jste na dosažení této částky? Těšíte se na pokračování, nebo je pro vás série už úplně pasé?

Domů
Sdílet
Diskuse