Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. května 2017 15:00
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Francie zakázala příliš štíhlé modelky. Chce bojovat proti propagaci nerealistických ideálů krásy, ale i poruchám příjmu potravy

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Radikální krok v modelingovém průmyslu.

Francouzské ministerstvo zdravotnictví se rozhodlo radikálně zakročit v boji proti trendům, které již dlouhá léta existují v modelingovém průmyslu. Zákazem prezentování příliš štíhlých modelek chce ministerstvo docílit poklesu počtu modelek a všedních žen trpících různými chorobami jako anorexie či bulimie, které podle ministerstva nepřímo propagují i příliš štíhlé modelky na molech či v médiích. Modelky budou podle zákona muset disponovat lékařským certifikátem o celkovém stavu svého zdraví, přičemž důraz bude kladen zejména na BMI index.

O způsobilosti štíhlé modelky k vykonávání svého povolání budou nakonec rozhodovat přímo lékaři při vyšetřeních, a pokud se prokáže, že zaměstnavatelé smlouvu s modelkou podepsali navzdory negativnímu hodnocení na certifikátu, hrozí jim pokuta až do výše 75 tisíc eur a ještě šest měsíců za mřížemi. Kromě toho budou muset být všechny modelingové fotografie, které byly upravovány v grafických programech, od 1. října specificky označeny, aby veřejnost pochopila, že některé nerealistické ideály krásy prostě nemají s přirozeností nic společného.


Domů
Sdílet
Diskuse