Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. května 2017 11:10
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Italská vesnička nabízí 2000 euro každému, kdo se do ní přestěhuje. Její zástupci se bojí, že se zanedlouho stane opuštěným městem duchů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Mimořádně lákavá nabídka z Itálie.

Maličká italská vesnička Bormida prožívá existenční krizi. Vesnička se nachází v regionu Ligurie a co se týče demografického vývoje, moc se jí nedaří. Momentálně má jen 394 obyvatel a předpovědi hovoří o tom, že by do několika let mohla přijít i o těch pár posledních, což chce mermomocí zvrátit její nynější starosta. Daniele Galliano by rád své vesničce vdechl novou atmosféru, a tak se rozhodl vymyslet způsob, jak do ní přilákat nové obyvatele.
 
Kdokoliv, kdo se do Bormidy přestěhuje natrvalo, nebo si jen pronajme místní nemovitost, by měl už zanedlouho zinkasovat motivační bonus ve výši 2 tisíce eur (~53 500 Kč) a kromě toho se může těšit i na hříšně levný nájem. Starosta chce všechny ujistit, že pokud se do Bormidy přestěhují, pak za pronájem menší nemovitosti zaplatí jen 50 eur (~1 300 Kč) a pokud budou toužit po něčem rozlehlejším, bude jim na to stačit pouhých 120 eur (~3 200 Kč). Místní obyvatelům se nové schéma líbí, i když majitel jedné z restaurací přiznává, že v italské vesničce prostě není co dělat. Zaměstnání by si tam člověk hledal jen velmi těžko, takže pokud ti budou stačit hory všude kolem, rozmanitá příroda a čistý vzduch, pak jsi v Bormidě už zanedlouho vítán.


Domů
Sdílet
Diskuse