Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. června 2017 17:06
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Nové Need for Speed ohlášeno! Vrátí se ke kořenům série s promakaným tuningem, obrovským herním světem a příběhem o pomstě

TECH
Uložit Uložené

Sledujte debutový a hlavně výbušný trailer pro Need for Speed Payback.

Už je to dávno, co jsem naposledy hrál Need for Speed. EA mě prostě nedokážou zaujmout. Jejich arkádová série se transformovala na něco, co mě naposledy mohlo bavit na střední škole, případně ještě na té základní. V koutku duše jsem však věřil, že jednoho dne si vychutnám klasické závodění, tuning a nějaký ten lákavý singleplayer. Je možné, že se toho dočkám s příchodem dalšího dílu, který právě EA oznámilo. Hra se jmenuje Need for Speed Payback a vyjde 10. listopadu pro Xbox One a PS4 (o PC nic nevíme, ale pokud nevyjde současně s konzolovými verzemi, dočkáme se ho pravděpodobně později).

Děj nás zavede do města Fortune Valley. Tomu vládne kartel House, který má v kapse celé podsvětí, politiky, policisty a vlastně celé město. Vy a vaše parta se jim ve hře budete snažit pomstít za něco, o čem se více dozvíme v průběhu hraní. Aby se hráč mohl vypořádat s kartelem, musí si odemknout finální závody, a to skrz plnění různých výzev. Ty podstoupíte v kůži jednoho ze tří závodníků. Na výběr bude mezi Tylerem aka Racerem, Macem aka Showmanem či Jess, přezdívanou Wheelman. Nyní to rozhodnutí zaměřit se na příběh asi i lituji, jak tak po sobě čtu. No nic, možná nás to přece jen překvapí!

Závodit se bude s jednotlivými soupeři, ale i s policií. Ujet můžete přes město, přes hory, přírodní oblasti či dokonce kaňony a pouště. Rozhodně tak můžeme počítat s velkým open worldem. Vrací se i kustomizace vozidel. Ty si budeme moci upravit jednak z hlediska vizuálu, ale zejména výkonu. Auta si budeme moci kupovat, vyhrávat je v závodech, ale i nacházet volně po světě. Každé z nich bude patřit do jedné z 5 tříd (Race, Drift, Off-Road, Drag a Runner) a všechny do jednoho budete moci upravovat podle vlastních představ. Novinkou je (alespoň pro mě) možnost vsadit si na výsledek (pravděpodobně jen vaši výhru) v závodech in-game penězi. Buď svou výhru navýšíte, nebo přijdete o všechno. Níže se můžete podívat na oznamovací trailer a na E3 se určitě dočkáme i nějakého toho gameplaye a dalších informací. Jak na vás zatím Need for Speed Payback působí?

Domů
Sdílet
Diskuse