Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. června 2017 21:23
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Na světě je už jen jediný pravý ninja. Jinichi dokáže zabít z dvaceti kroků, zmiznout v oblaku dýmu a bez vody vydrží několik dní

ZAJÍMAVOSTI JAPONSKO
Uložit Uložené

Navenek je inženýr, uvnitř poslední ninja.

Pro fanoušky japonské kultury či bojových umění nemáme moc dobré zprávy. Jinichi Kawakami se totiž prohlásil posledním ninjou na této planetě a vše nasvědčuje tomu, že má pravdu. Jinichi ovládá bojová umění ninjutsu a stal se dokonce jednou z jeho „hlav“ – mimořádně vzácná a uctívána hodnost. Učil ho jeden ze zakladatelů moderního ninjutsu klanu zvaného Ban clan a sám tvrdí, že na světě neexistuje nikdo jiný, komu by jejich znalosti dali samotní mistři tohoto umění.

Sám však tvrdí, že se nebude snažit umění zachovat. Místo toho dnes 67letý muž pracuje jako inženýr. Pro DailyMail řekl, že si prostě nemyslí, že ninjové patří do moderního světa. To zdůvodnil tím, že i když zvládá někoho zavraždit či připravit jed, před 500 lety by tyto znalosti mohl i použít. Dnes už ne.

Na světě je už jen jediný pravý ninja. Jinichi dokáže zabít z dvaceti kroků, zmiznout v oblaku dýmu a bez vody vydrží několik dní
Zdroj: youtube.com

Jinichi začal s trénováním ninjutsu, když měl šest let. Kromě samotného bojování však musel množství času investovat zejména do koncentrace. Určitou dobu hleděl denně i desítky minut do plamene svíčky. A co takový ninja dokáže? Jinichi tvrdí, že dokáže například šplhat po hladkých stěnách, skákat z obrovských výšek, zmizet v oblaku kouře či proříznout hrdlo oběti i z dvaceti kroků. Nemá problém ani slyšet jehlu padnout ve vedlejší místnosti. Vydrží extrémní teplo i chlad a zvládne žít několik dní bez vody či jídla. „Trénink byl mimořádně bolestivý a tvrdý. Nebyla to zábava.“ Mistrem ninjutstu se stal až v devatenácti.

Sám však také popsal jeho definici toho, kdo je ninja. Podle něj nejde o bojovníka, ale o ztělesněné překvapení. Síla ninji prý neleží v tělesné síle, ale v domýšlivosti, rychlosti a odhadování slabostí nepřítele. Ninja by měl přelstít každého bojovníka. Další schopností by mělo být skrývání se. Schovat se tam, kde by ninju nikdo nečekal, je prý jeho největší zbraň.

Domů
Sdílet
Diskuse