Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. září 2018 16:15
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

DmC 5 nebo remake Resident Evil 2: Největší herní pecky, které ukázaly senzační trailery na Tokyo Game Show 2018

TECH
Uložit Uložené

Akce Tokyo Game Show 2018 opět nabídla zajímavé trailery na očekávané herní pecky, a tak jsme pro vás vybrali ty nejzajímavější, které byste měli vidět.

V tuto chvíli již máme za sebou letošní ročník pravidelného herního veletrhu Tokyo Game Show (TGS), který dává natěšeným fanouškům interaktivní zábavy příležitost nahlédnout pod pokličku řady chystaných titulů.

Pozornost přitom bývá věnována zejména japonským hrám cíleným hlavně pro tamní trh, nezřídka kdy se však dostane i na velké značky, které netrpělivě vyhlížejí hráči po celém světě. A jinak tomu nebylo ani tentokrát.

Připravili jsme proto pro vás souhrn těch nejlepších a nejzajímavějších trailerů, které při příležitosti TGS spatřily světlo světa a které by vám určitě neměly uniknout. Ve většině případů se jedná o nové ukázky a záběry z již dříve oznámených her, kromě toho jsme se ale dočkali také odhalení úplně nových počinů, které už na první pohled působí velmi slibně.

Pro úplnost přikládáme také některá videa, která byla představena na akci PlayStation LineUp Tour ještě před vypuknutím samotné Tokyo Game Show 2018. Přejeme vám tedy příjemnou zábavu.


Sekiro: Shadows Die Twice – 22. března (marec) 2019, PlayStation 4, Xbox One, PC

Začneme hrou, které se v redakci nemůžeme dočkat asi nejvíce. Řeč není samozřejmě o ničem jiném než rubačce Sekiro: Shadows Die Twice z dílny studia From Software, tvůrců vynikajících titulů jako Bloodborne nebo Dark Souls série.

Jistých styčných bodů mezi těmito slavnými značkami a novou IP studia si všimnout můžeme, pořád se například jedná o akci z pohledu třetí osoby a důraz bude kladen na propracovaný soubojový systém.

Zároveň však bude hra daleko z hlediska obtížnosti přístupnější a očekávat máme také daleko přímočařejší vyprávění příběhu. Ten nás zavede do feudálního Japonska, kde poměříme síly s bohatou plejádou rozličných nepřátel a bossů. 

Naladit se na tuto samurajskou řežbu můžete prostřednictvím dvou níže přiložených videí, které vám nastíní, co od Sekiro: Shadows Die Twice můžete očekávat.

Days Gone – 22. února (február) 2019, PlayStation 4

Na akci nechyběla ani očekávaná exkluzivita na konzoli od Sony. Autoři zombie hitu Days Gone představili patnáctiminutové gameplay video, ve kterém nám hlavní hrdina ukáže jak plíživý postup hrou, tak i nekompromisní akci s ohromnou hordou nepřátel.

Titul se bude odehrávat v otevřeném světě s proměnlivou denní dobou a počasím, kde nebezpeční nebudou představovat pouze zmutovaní nepřátelé, ale i ostatní přeživší, kteří stejně jako vy bojují o materiály a suroviny pro přežití.

Zajímavostí je, že navzdory své velikosti hra nemá obsahovat žádnou loadingovou obrazovku, což rozhodně potěší. 

Zbývá nám jen doufat, že se hře podaří dostát vysokým očekáváním, které do ní fanoušci kladou. Zatím to ale vypadá, že se máme opravdu nač těšit. 

Death Stranding – TBA, PlayStation 4

Na to, že Hideo Kodžima hráčům svými trailery rád zamotává hlavu, si už zřejmě všichni zvykli, a tak vás asi nepřekvapí, že ve stejném poněkud mysteriózním duchu se nese i nejnovější trailer pro autorovu nadcházející pecku Death Stranding.

Přestože nám už kultovní japonský tvůrce doručil už několik trailerů a viděli jsme již i ukázky přímo z hraní, stále nevíme, co od hry vlastně očekávat. A o moc moudřejší nejsme ani po novém traileru.

Dozvěděli jsme se z něj však to, že po boku hvězdy seriálu The Walking Dead Normana Reeduse si ve hře roli střihne i známý dabér a herec Troy Baker, který se má podle všeho představit jako tajemný záporák se zlatou maskou.

Kdy se titulu dočkáme, je stále ve hvězdách, datum vydání je však pouze jedním z mnoha a a mnoha otazníků, které se kolem hry točí.

Devil May Cry 5  –  8. března (marec) 2019, PlayStation 4, Xbox One, PC

Legendární hack and slash akce Devil May Cry je zpátky a jak se zatím zdá, na scénu se přiřítí v životní formě. Chybět v pátém dílu nebudou ani hrdinové Dante a Nero, vedle nichž se objeví i úplně nová postava jménem „V“ (o příbuzenský vztah s protagonistou Cyberpunku 2077 se nejedná).

Dosavadní trailery pro Devil May Cry 5 byly úžasné a to stejné se dá říci i nejnovějších záběrech, ve kterých o masakrování příšer rozhodně není nouze. A to nejen mečem a pistolemi, ale i motorkou, kterou si Dante umí parádně rozložit na dvě zbraně. 

 

Project Awakening – TBA,  PlayStation 4

Velmi zajímavě vypadá i Project Awakening, nová hra představená na akci PlayStation LineUp Tour, která dává vzpomenout například na před lety ukázaný titul Deep Down (ten měl být mimochodem zasazen do oblasti České republiky), po němž se však slehla zem.

Project Awakening má být akčním RPG titulem od japonského studia CyGames a přestože toho trailer o hře příliš mnoho neprozrazuje, ukázka vypadá naprosto skvěle a bude nás velmi mrzet, pokud by hru potkal stejný osud jako již zmíněné Deep Down.

Judge Eyes – TBA, PlayStation 4

Věhlasné studio Ryu Ga Gotoku pro nás chystá novou značku. Autoři úspěšné Yakuza série odhalili novinku Judge Eyes, která se bude odehrávat v Tokiu a hlavního hrdinu jménem Takayuki Yagami přivedl k životu tamní herec Takuyu Kimuru.

Dočkat bychom se měli temného detektivního příběhu, který se zalíbí především milovníkům napínavých thrillerů. Pokud vám tedy slavná Yakuza série během let přirostla k srdci, měli byste novému počinu autorů věnovat pozornost.

Hra v Japonsku vychází již během letošního prosince (december), termín vydání hry pro západní trh ovšem zatím není znám.

Kingdom Hearts III  – 29. ledna (január) 2019, PlayStation 4, Xbox One

Nový přírůstek do série Kingdom Hearts přinese na obrazovky celou řadu milovaných animovaných postav, a to ať už třeba Kačera Donalda, Goofyho nebo spoustu dalších jmen z nejrůznějších kreslených světů, které se ve hře prolínají. V novém traileru můžeme například vidět postavy z Big Hero 6 (Velká šestka).

Kromě známých postaviček a líbivé grafiky autoři slibují také kvalitní soubojový systém, který bude věrný hack and slash mechanikám známým z předešlých dílů.

Hra tak zřejmě bude lákavou záležitostí nejen pro milovníky disneyovek, ale i hráče, kteří se poohlížejí po svižné akci s roztomilou grafikou a dávkou zábavy.

Resident Evil 2 Remake – 19. ledna (január) 2019, PlayStation 4, Xbox One, PC

A na své si přišli i milovníci hororového žánru. Těm byl totiž představen nový story trailer pro vysoce očekávaný remake druhého dílu kultovní série Resident Evil, který v moderních grafickém kabátu přinese hratelnost ze staré školy.

Očekávat můžeme vysoce odolné zombíky, omezenou munici, úzké koridory a celkově pomalejší tempo, než jaké bývá u dnešních her zvykem. Chybět nebude ani upravování zbraní nebo výroba různých druhů střeliva. A samozřejmostí je všudypřítomná děsivá atmosféra.

Hra na nás zatím působí ve všech směrech velice nadějně, takže jsme určitě zvědaví, zda se tvůrcům nakonec podaří doručit tak kvalitní zážitek, jak slibují. My si jej ujít stoprocentně nenecháme.

Pokud se o hře chcete dozvědět více bližších informací, doporučuji zavítat například na tento a tento článek. 

Domů
Sdílet
Diskuse