Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. září 2018 16:08
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Sledujte hodinu krvavých záběrů z Resident Evil 2. Těšte se na úzké chodby a zombíky, kteří vydrží i 10 headshotů

TECH
Uložit Uložené

R2MAKE v celé své kráse. Zapomeňte však na akční Rambo styl.

Resident Evil zažívá skvělé období. Tragické filmy skončily a když budeme ignorovat Umbrella Corps, po slabší šestce dorazily už jen kvalitní hry. Nejprve to bylo Revelations 2 v co-opu, což se rovnalo zábavnému zážitku, no a později následoval i revoluční sedmý díl.

RE 7: Biohazard byl totiž poprvé v sérii hratelný z pohledu první osoby, přičemž podporoval i PSVR. Nepochybně jde o nejlepší hru pro virtuální realitu od Sony a zážitek, na jaký žádný hráč nezapomene.

Budoucnost série se tak jevila jako velmi světlá. V těchto chvílích je ve vývoji zřejmě další klasický akční titul (možná i s lokálním co-opem), přičemž počítáme i s pokračováním Biohazardu. Každý by si tedy měl přijít na své.

To bude již brzy platit zejména pro fanoušky pomalejších dílů s odolnějšími zombíky, hádankami či úzkými koridory s pohledem zpoza ramene. Takový bude remake Resident Evil 2 v hlavních rolích s Leonem a Claire, sestrou Chrise Redfielda.

Sledujte hodinu krvavých záběrů z Resident Evil 2. Těšte se na úzké chodby a zombíky, kteří vydrží i 10 headshotů
Zdroj: Capcom

Remake vypadá v každém ohledu prostě úžasně. Grafické zpracování oplývá tím nejlepším, co multiplatformní tituly mohou nyní nabídnout.

R2MAKE dorazí po více než 20 letech od vydání původního titulu. Příběhová kostra přitom zůstane stejná. Připravte se však na změnu tempa a sled událostí, které budou přeházeny.

Ani Marvin tentokrát nezemře hned, jak ho potkáte. Autoři jsou přesvědčeni, že změny, které udělali, příběhu výrazně pomohly.

Podobně je na tom i prostředí. Vývojáři přidali nějaké místnosti a prostory navíc, roztáhli hrací dobu, přidali hádanky a stejně tak se zřejmě dočkáme i nějakých nových zbraní a vylepšení.


Manažerka pro komunitu už v jednom z videí níže potvrdila, že přítomné budou i upgrady, minimálně co se zbraní týče. Mapy jednotlivých budov a pater jsou větší a důležitý bude i backtracking, tedy zpřístupňování oblastí ze začátku hry v její pozdější fázi.

Čím se však bude RE2 skutečně vyznačovat? V první řadě můžete z gameplayů vidět důraz na temná zákoutí policejní stanice, úzké koridory, strašidelnou atmosféru a pomalé tempo. Nečekejte žádné kopy z otočky, sprintování a hordy zombíků.

Už jeden z nich s vámi dokáže zatočit. Abyste ho složili, budete potřebovat velké množství nábojů. V gameplayi níže nakonec vidíme, jak obéznější zombík vydrží i 10 zásahů do hlavy.

S brokovnicí to však už bude jednodušší a hlavně zábavnější. Hra totiž bude násilná a brutální a zobrazování odtržených končetin v ní bude běžné. Stejně tak uvidíme zdeformovaná těla nemrtvých po zásahu z brokovnice, rozmašírované hlavy a podobně.

Fanoušci gore si na tomto titulu zajisté pochutnají. Stejně tak si hru užijí hráči jako já, kteří v survival hororech mají rádi item management. Jinými slovy, dávejte si bacha, kolik nábojů vypotřebujete, zda raději nezvolíte stealth přístup a zda se vám vyplatí prozkoumat celé okolí.

Sledujte hodinu krvavých záběrů z Resident Evil 2. Těšte se na úzké chodby a zombíky, kteří vydrží i 10 headshotů
Zdroj: Capcom
Sledujte hodinu krvavých záběrů z Resident Evil 2. Těšte se na úzké chodby a zombíky, kteří vydrží i 10 headshotů
Zdroj: Capcom

Leon ani Claire nejsou protagonisté GTA, a tak s sebou mohou nést pouze určitě množství zásob a zbraní. Koneckonců, i to můžete vidět ve videích níže.

Od oznámení na E3 jsme v těchto záběrech vídali jen Leona, ale nedávno nám Capcom ukázal i hraní za Claire. Ta se mimo jiné setká i s Birkinem, který prošel značným a nejen vizuálním upgradem.

Zapracovalo se také na dialozích a celkovém vyznění hry. Bude dospělejší a serióznější, přičemž bude vzhledem k době i aktuálnější.

Hra bude reálnější, což znamená, že ani taková Ada nebude utíkat zombíkům v sexy přilehlých červených šatech.

Jediné, co bych zatím vytkl, jsou stejná hesla a řešení hádanek jako v originále. Snad to ale nebude platit pro všechny puzzly.

Pár drobností:

  • vracejí se „herbs“, tedy léčivé rostlinky
  • kromě klasických zbraní budou přítomné i „subweapons“, kterými se budete moci bránit (jako například nůž na osvobození ze spárů zombíka)
  • vrací se i střelný prach. Díky němu si hráč bude moci vytvořit několik druhů nábojů
  • možnost zabedniť okna, aby se přes ně do místnosti nedostali nezvaní hosté

Resident Evil 2 Remake vyjde na PS4, Xbox One a PC 25. ledna 2019 a zatím to vypadá na jeden z nejlepších survival hororů vůbec.

Domů
Sdílet
Diskuse