Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. července 2017 10:43
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Katalánsko legalizovalo marihuanu. Po analýze rozsáhlé zprávy od odborníků se vláda rozhodla, že legalizace je správným krokem vpřed

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložit Uložené

Marihuanový turismus však fungovat nebude.

Vláda Katalánska, španělské autonomní oblasti, udělala velký krok vpřed v oblasti právního stavu marihuany. 118 z jejich 127 členů parlamentu hlasovalo za praktickou legalizaci marihuany v celém Katalánsku, avšak marihuana bude legálně dostupná pouze po splnění několika podmínek, jimiž chce vláda zajistit to, že se z Katalánska nestane oblast známá výlučně kvůli marihuanovému turismu. Marihuanu budou moci legálně užívat členové speciálních klubů, díky kterým bude lidem umožněno pěstování, užívání a distribuce marihuany. Základní podmínkou vstupu do klubu bude věk nad 18 let a další pravidlo zase stanoví, že jednotlivé kluby budou muset fungovat jako neziskové organizace. Za jeden rok budou mít povoleno vypěstovat 150 kilogramů usušené marihuany a turisté se k ní oficiální cestou tak snadno nedostanou, protože noví členové si budou moci marihuanu koupit až po 15 dnech od vstupu do klubu.
 
Vláda chce zamezit tomu, aby se turisté houfně do Barcelony a dalších katalánských měst dovalili jen kvůli legální marihuaně a nechce dovolit, aby se z ní po této stránce stal druhý Amsterdam. Členové vlády měli před hlasováním k dispozici rozsáhlou zprávu s informacemi od více než 30 odborníků na marihuanu, a tak si mohli udělat vlastní názor a nakonec usoudili, že legalizace a regulace pěstování i distribuce marihuany bude ta správná cesta. Zatím není jasné, zda se bude španělská federální vláda pokoušet o omezení legalizace marihuany v Katalánsku, protože neshody mezi vládou v Madridu a Katalánském ve větší či menší míře neustále přetrvávají.


Domů
Sdílet
Diskuse