Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
4. července 2017 14:07
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Řecko legalizovalo marihuanu pro lékařské účely. Evropou právě prochází vlna marihuanové revoluce, která upravuje legislativu i vnímání

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložit Uložené

Pacienti v Řecku budou moci marihuanu užívat bez obav.

Zdravotní benefity užívání marihuany se už v minulosti prokázaly v mnoha studiích a země po celém světě postupně začínají zvolňovat svoji legislativu zaměřenou právě na marihuanu. Před pár dny legalizovalo marihuanu pro rekreační účely i Katalánsko jako autonomní část Španělska, ale tentokrát se do legalizace marihuany pro lékařské účely pustilo Řecko. Řecký premiér Tsipras na tiskové konferenci oznámil, že lékaři v zemi budou moci již brzy pacientům předepisovat na různá onemocnění i užívání marihuany. Premiér dodal, že Řecko díky tomuto kroku obrátilo další stránku z velké knihy svého života a Řecko je díky legalizaci medicínské marihuany opět blíže k pacientům, kteří již nemají tolik možností a právě marihuana jim skutečně pomáhá.
 
Vláda zatím nezveřejnila přesnější podmínky a regulace, na základě kterých bude moci být marihuana v zemi legálně pěstována a následně distribuována pacientům, ale dozvěděli jsme se i to, že ji Řecko přeřadí z první nejnebezpečnější skupiny drog do té druhé, kde se nacházejí látky jako opium nebo metadon, u kterých se prokázala i medicínská využitelnost a efektivnost. Jen čas ukáže, zda Řecko přemění legalizaci medicínské marihuany na legalizaci marihuany i pro rekreační účely, ale už tento krok je pro rekreační uživatele dobrým signálem do budoucna.

Doporučeno
Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení je možné sehnat pervitin i steroidy. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení je možné sehnat pervitin i steroidy. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) 25. července 2023 6:00


Domů
Sdílet
Diskuse