Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. září 2017 11:22
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Miliardář Richard Branson přečkal silný hurikán Irma na svém soukromém ostrově. Zveřejnil fotografie spouště, kterou na něm zanechal

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Richard nyní mobilizuje síly, aby mohl pomoci postiženým oblastem.

Miliardář Richard Branson se nikdy nebál kontroverzních rozhodnutí a svou excentrickou povahou si získal množství fanoušků i nepřejících. Nejnovější odvážné (nebo možná hloupé) rozhodnutí padlo před příchodem hurikánu Irma na jeho soukromý ostrov Necker Island v Karibiku. Na ostrově patřícím do souostroví Britských panenských ostrovů bylo všem jasné, že je druhý nejsilnější atlantský hurikán v historii nemine a zasáhne téměř plnou silou, ale Branson si na něm vybudoval vinný sklep sloužící nejen k úschově alkoholu. Sklep postavený z tvrdého betonu pod zemí je dostatečně odolný, a proto se Branson se svým týmem ze společnosti Virgin rozhodli, že hurikán přečkají právě v něm.

Nezodpovědný nápad nakonec dopadl dobře a všichni v Karibiku hurikán přežili bez újmy na zdraví, jenže po východu zpět na zemský povrch spatřili destrukci, kterou po sobě Irma zanechala. Branson pak na svých profilech na sociálních sítích sdílel fotografie i videa nejen ze svého ostrova, ale i z mnoha dalších kolem a připomněl, že je třeba pomoci tisícům lidí, kteří přišli o všechno. Nezapomněl upozornit ani na nebezpečí klimatických změn a globálního oteplování způsobené lidskou aktivitou a pak se vydal do Portorika, aby tam zmobilizoval síly a vydal se zpět na svůj ostrov s pomocníky.











A takto hurikán Irma očekával se svými kolegy



Domů
Sdílet
Diskuse