Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. září 2017 12:02
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

iPhone 8 podstoupil nelítostný test odolnosti. Kolik toho čerstvá novinka od Applu vydrží?

TECH
Uložit Uložené

Pozor, velmi bolestivé záběry.

Specifikace, design nebo funkce osmičky již nějaký ten den známe, proto nastal ideální čas, abychom se podívali i na to, co všechno jeho vylepšená konstrukce zvládne po fyzické stránce. Ta se nově skládá ze dvou kusů ochranného skla a rámečků z nerezové oceli.
 
Oba materiály, a nejen ty, si vzal na mušku ostřílený tech YouTuber JerryRigEverything, který nám ve svém video testu předvedl věci, na jaké by mnozí z nás neměli srdce. S pořádně ostrým nožíkem se neštítil škrábat po skle zobrazovacího panelu, ochraně hlavního fotoaparátu a ani po kovových bocích smartphonu. Nezapomněl však ani na ohýbání či vystavení přední části těla menšímu ohni.
 
A jak to všechno dopadlo? Ochranné sklo polevilo při šestém stupni Mohsovy stupnice tvrdosti, čili víceméně totéž, co nastalo při loňské generaci. Co se ale týče ohybu konstrukce, je možné vidět citelné zlepšení, takže není třeba mít strach, že novinku v kapse upnutých kalhot náhodou ohneme. Alespoň ne tak snadno, jako kdysi. Víc už ale na videu níže.

 
Domů
Sdílet
Diskuse