Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. října 2017 v 16:26
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Ronaldo se vzdal vzácné trofeje pro nejlepšího fotbalistu. Zlatý míč prodal za 15 milionů korun a peníze věnoval charitě

SPORT
Uložit Uložené

Cristiano na charitu nikdy nešetřil.

Hvězda Realu Madrid byla před několika lety označena za sportovce, který podporuje charity nejvíce ze všech ostatních. A Cristiano Ronaldo ve své šlechetné činnosti pokračuje i nadále a tentokrát věnuje 530 000 liber (přes 15 milionů korun) známé sbírce Make-A-Wish Foundation věnující se plnění dětských snů malých chlapců a dívek, kteří trpí nevyléčitelnými nebo život ohrožujícími chorobami.
 
Čtyřnásobný držitel Zlatého míče Ballon d'Or za nejlepšího fotbalistu roku se jedné ze svých trofejí vzdává. Druhou v pořadí, tu z roku 2013, totiž koupil nejbohatší muž Izraeli, miliardář Idan Ofer, který za ni nabídl zmíněnou částku. Ronaldo přitom zřejmě udělal celý čin zcela spontánně, a to na londýnském charitativním veletrhu během uplynulého víkendu. Snad nejštědřejší fotbalista má přitom za sebou už pořádně dlouhou historii plnou finančních darů. Například v roce 2012 věnoval přibližně 40 milionů korun na založení škol v pásmu Gazy. Roky bojuje proti dětské obezitě či hladomoru.

Ronaldo se vzdal vzácné trofeje pro nejlepšího fotbalistu. Zlatý míč prodal za 15 milionů korun a peníze věnoval charitě
Zdroj: zimbio | wikimedia
Domů
Sdílet
Diskuse