Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. října 2017 13:37
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Aston Martin servíruje zřejmě nejkrásnější kabriolet na trhu. Pod jeho techniku se podepisuje AMG

TECH
Uložit Uložené

Půvabná DB11 přichází o V12 a střechu.

Aston Martin představil svou novou generaci sportovního kupé už na autosalonu v Ženevě v roce 2016, přičemž již tehdy bylo jasné, že u DB11 se dříve či později dočkáme i varianty bez střechy. Ta se nakonec stává realitou až teď, a to i přesto, že maskované exempláře byly vídané už pořádně dávno. Jak je již zvykem, v rámci názvosloví přibylo označení Volante, no a britský kabriolet se nám tedy představuje v plné kráse. A to doslova! Popravdě řečeno, podle našeho názoru se díváte nejen na nejkrásnější automobilovou novinku bez střechy tohoto roku, ale i na jeden z vůbec nejpůvabnějších kabrioletů na trhu. Designově se toho přitom oproti kupé mnoho nezměnilo, což je pochopitelně dobře. Jedinou odlišností je tedy řešení střechy - 8vrstvá plátěná střecha (v červeném, černém nebo šedém odstínu) se složí za 14 a vyloží za 16 sekund, a to do rychlosti 50 km/h.
 
Aston Martin celý mechanismus simuloval ve více než 100tisícovým cyklu, a to jak v extrémním chladu, tak i teple. Jistou zajímavostí je fakt, že pro vyhotovení Volante je v nabídce jen jedna slabší motorizace. 5,2litrový dvanáctiválec twin-turbo se stává totiž výhradou pouze kupé, otevřená verze počítá pouze se 4litrovou V8 z dílny AMG. Výkonnostně jsme na úrovni 375 kW / 510 koní a 675 N.m, což je prakticky identický výkon jako u modelu AMG GT S. O přenos síly na výhradně zadní kola se stará 8stupňová automatická převodovka. Standardem je samosvorný diferenciál s dynamickým vektorováním točivého momentu. Cenové relace novinky DB11 Volante byly stanoveny na německém trhu od 199 tisíc €, k prvním zákazníkům se nejnovější Aston Martin dostane v prvním čtvrtletí 2018.

Domů
Sdílet
Diskuse