Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. října 2017 12:53
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Černoch uprostřed demonstrace objal neonacistu. Zachránil ho tak před jistými zraněními

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Neonacistu se svastikami na triku mohl zbít nebo poplivat. Černoch to však neudělal a rozhodl se pro mír.

Jen před několika dny se před vchodem do University of Florida shromáždila pořádně velká skupina protestujících černochů. Během projevu se však do hloučku připletl bílý muž se svastikami na tričku a drsným výrazem v tváři. Neonacista ani nestihl otevřít ústa, ale protestujícím bylo hned jasné, že je nepřišel podpořit. Po muži, Randym Furnissovi, začali okamžitě plivat, mnoho z nich na něj zaútočilo pěstmi a nechyběl ani pořádný křik. Kdoví, jak by to bylo dopadlo, kdyby se k němu nerozběhl jeden z protestujících černochů jménem Aaron Courtney.

Ten prý situaci chvíli sledoval, ale nakonec k němu přiběhl a před všemi ho objal. Nezapomněl také přidat slova: „Proč mě nemáš rád, kamaráde? Proč mě nenávidíš? Co je na mně tak špatného? Je to moje barva kůže? Moje historie? Moje vlasy?“ Muž později odpověděl jednoduchým: „Nevím.“ Rozhodně odvážný moment natočil jeden z protestujících na kameru a po sociálních sítích se rozletěl jako požár. Díky odvážnému černochovi tak vše skončilo bez vážných důsledků a Aaron se později vyjádřil, že ho klidně mohl zmlátit, ale uvědomil si, že daný muž možná jen potřebuje lásku. Podle jeho názoru jde rozhodne o krok vpřed a na celé zvládnutí situace je hrdý.


Domů
Sdílet
Diskuse