Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. listopadu 2017 14:10
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Bavorská ikona nabírá na síle a shazuje váhu. Důkladně upravená M3 CS vznikne jen v 1200 kusech

TECH
Uložit Uložené

BMW představuje nejsilnější M3 v nabídce.

BMW zahájilo v poslední době jistou modelovou ofenzívu, která vyvrcholí zejména následující měsíce až roky. Mezi pilotními novinkami bude nepochybně zcela nová generace řady 3, která se již mimochodem ve velkém testuje v rámci posledních vývojových fází. Ještě předtím, než však novinku poznáme, z Mnichova přichází jedna ze závěrečných edic, která má být jakousi tečkou za současnou generací. V řeči BMW jde o vrcholnou variantu M3, která ke svému názvu přidává dodatek CS. Jde tak o zástupce střední třídy v karoserii sedan, přestože CS provedení jsme zprvu poznali jako kupé M4 CS. To se zařadilo mezi „standardní“ M4 a vyšperkované M4 GTS. V případě řady 3 však varianta CS zastupuje úplný vrchol, nakolik stojí za modelem M3 s Competition paketem, GTS však ve čtyřdveřové karosérie není. Co je tedy podstatou novinky?

Verzi M3 CS pohání dvakrát přeplňovaný řadový šestiválec o objemu 3 litry a výkonem 460 koní a 600 N.m, přítomen je tedy nárůst síly o 10 koní a 50 N.m (oproti M3 Competition). Zároveň je však tato trojka o 50 kilogramů lehčí, což ve výsledku znamená akceleraci na stovku již za 3,7 sekundy a maximálku 280 km/h. To je na sedan s výhradně zadním pohonem opravdu slušná dynamika, navíc jsme svědky masivnějšího zvukového projevu, pod který se podepisují M výfuky z nerezové oceli. O zpřevodování se stará 7stupňová dvouspojková převodovka Drivelogic, přibylo množství karbonových detailů, nové 19, respektive 20" disky. Součástí CS jsou pneumatiky Michelin Pilot Super Sport, M adaptivní podvozek a množství prvků výbavy, které najdeme v rámci Competition paketu. BMW M3 CS vznikne jen v 1200 kusové sérii, která se k prvním zákazníkům dostane příští rok.

Domů
Sdílet
Diskuse