Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. listopadu 2017 12:32
Čas čtení 0:00
Tomáš Blahuta

Mayská pyramida může ukrývat dosud neviděný poklad. Výzkumníci objevili v jejích útrobách tajnou chodbu

ZAJÍMAVOSTI MEXIKO
Uložit Uložené

Skrývá se v podzemí a čeká na první zvědavce, kteří do ní vstoupí po tisících let.

V předkolumbovské Americe existovaly 3 významné civilizace. Aztékové, Inkové a Mayové. Nás nyní budou zajímat poslední z uvedených. Velmi vyspělá společnost fungovala přibližně od 2500 př.n.l. až do 1500 n.l., což je dlouhá doba. Za daný čas stihli osídlit velké části současného Mexika a okolních zemí, zejména poloostrov Yucatán. Zanechali po sobě výrazné dědictví. Kromě poznatků z různých oborů i velké stavby - pyramidy.

Jedna z nich, tzv. El Castillo v Chichen Itza udivuje už po celá staletí a pozornosti se dožaduje i nyní. Průzkumníci totiž v jejích útrobách hledali pozůstatky po obětech rituálu a povedlo se jim objevit tajný vchod. Nedostali se k němu fyzicky, ale o jeho přítomnosti se dozvěděli díky radaru a moderním technologiím. Ukrývá se v podzemí a momentálně je zablokován. Věří, že může ukrývat dosud neviděné předměty a možná i informace, které mohou poodhalit historii Mayů.

Mayská pyramida může ukrývat dosud neviděný poklad. Výzkumníci objevili v jejích útrobách tajnou chodbu
Zdroj: www.dailymail.co.uk

Domů
Sdílet
Diskuse