Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. listopadu 2017 8:54
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Doma chová více než 7 tisíc švábů a miluje je z celého srdce. Malá Shelby byla hmyzem fascinována již jako 18měsíční holčička

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Netradiční, ale o to zajímavější sbírka živočichů.

Švábi zaručeně nepatří mezi živočichy, ke kterým by měli lidé pozitivní vztah, ale ve světě se fantazii nekladou hranice. Už jako 18měsíční holčička se Shelby Countermanová začala zajímat o hmyz kolem sebe a své mámě položila otázku, zda by si nemohla různé brouky nechat i doma. Po konzultaci s místním odborníkem máma usoudila, že svou dceru nemůže omezovat v jejím osobnostním růstu, a tak jí na třetí narozeniny darovala pět švábů, kteří měli původně sloužit jako potrava pro její ještěrku. Problém nastal až v momentě, kdy mazaná Shelby potají umístila samice i samce do jednoho terária, díky čemuž jim umožnila rychlou a efektivní reprodukci, což skončilo až současnou situací.
 
Shelby má doma momentálně ve sbírce více než 7 tisíc švábů a i když se její máma zpočátku obávala, co to bude znamenat, dnes jí už švábi nepřipadají jako zcela nechutní. Televizní stanice TLC o ní natočila krátký dokument, ve kterém jí umožnila odprezentovat šváby jako zvířata, která zbytečně vnímáme příliš negativně, i když si to většinou nezaslouží. Švábi momentálně Shelby slouží jako potrava pro její ještěrky a tarantuli, ale kromě toho vychovává i vlastní švábí kolonii pro projekt ve své komunitě. V budoucnu by se nejraději chtěla stát vědkyní a při současném trendu to není nesplnitelný sen.

Domů
Sdílet
Diskuse