Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. listopadu 2017 5:19
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Magická hranice 100 miliard byla pokořena. Nejbohatší muž světa Jeff Bezos poslal svůj majetek díky Amazonu do nepředstavitelných výšin

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Od začátku tohoto roku narostl jeho majetek kosmickou rychlostí.

Majitel portálu Amazon za poslední léta šplhal po pomyslném žebříčku nejbohatších lidí na světě tak efektivně, že před zhruba měsícem konečně přeskočil Billa Gatese a momentálně si užívá chvíle, o kterých nikdo z nás ani nesnil. Jen před pár hodinami se mu díky nákupnímu šílenství, které doprovází období amerického Dne díkůvzdání, podařilo překročit hranici 100 miliard dolarů poprvé v životě. Stále teprve 53letý podnikatel díky Amazonu dosáhl v jednu chvíli majetek až v hodnotě 100,3 miliardy dolarů a během pár dní tak jeho majetek narostl o úctyhodné 2,4 miliardy. Obdivuhodná cesta na vrchol žebříčku nejbohatších lidí na světě je jen podtržena faktem, že Bezos začínal rok 2017 s majetkem v hodnotě 65 miliard dolarů, a i když nás od roku 2018 dělí stále více než měsíc, kouzelná hranice 100 miliard byla pokořena.


Statistiky o obrovském zájmu lidí o slevy během nákupního svátku naznačují, že Bezos společně s Amazonem dokázali dokonat revoluci, protože poprvé v historii podle organizace National Retail Federation nakupuje více lidí na internetu než v kamenných obchodech. Bezos by se po dosažení samotného vrcholu chtěl v nejbližším období začít soustředit na rozdávání svého majetku na dobročinné účely, protože kdyby si Bill Gates nechal vše jen pro sebe, dnes by měl majetek v hodnotě více než 150 miliard dolarů. Bezos zatím od roku 2002 rozdal přibližně 500 milionů dolarů ve formě akcií Amazonu a v minulosti se už ptal i fanoušků na Twitteru, jak by mohl své peníze rozumně darovat na účely, které pomohou posunout náš svět dopředu.


Domů
Sdílet
Diskuse