Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. listopadu 2017 v 9:54
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Žena trpí syndromem, který jí způsobuje bolesti jako při upalování zaživa. Spát musí u ledničky

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Paige zažívá bolesti, o jakých jsi zřejmě nikdy nesnil.

Často neočekáváme, že lidé v mladém věku trpí otřesnými bolestmi, ale občas se jim předejít nedokáže. Pouze 23letá Paige Howitt trpí komplexním regionálním bolestivým syndromem (KRBS), který jí diagnostikovali teprve v roce 2015 poté, co se prakticky nedokázala bez bolestí ani pohnout. Syndrom se u ní nejvíce projevuje v oblasti levého kolene, ale pravidelně napadá i její svaly a ovlivňuje spánkový cyklus, takže namísto klidného spánku tráví hodiny posouváním se do správné pozice, aby pak až do rána nedokázala usnout. Pokud se na syndrom podíváš na McGillově stupnici bolesti, rychle zjistíš, že způsobuje obrovskou bolest horší než amputace končetiny, lámání kosti či dokonce rakovina, takže si ani nedokážeme představit, jak musí vypadat běžné dny donedávna ještě zdravé mladé ženy.

Paige se pro britskýMirror vyjádřila, že syndrom totálně zničil její sociální život, protože její koleno musí být neustále ve specifické pozici, a pokud chce s kamarády vyrazit na pár skleniček či zajít do kina, není to pro ni možné, aniž aby se nedostávala do záchvatů bolesti. Spát přitom musí přímo u ledničky, protože přes noc si studené obklady vícekrát vyměňuje. Používá dokonce i speciální těhotenský polštář, aby se dostala alespoň do minimálního pohodlí, ale syndrom její život ovlivnil natolik, že už se nikdy nevrátí do původního stavu. Momentálně se snaží vybrat 25 tisíc liber na kyslíkovou komoru, která by jí mohla pomoci zbavovat se bolesti efektivněji, a pokud bys jí chtěl pomoci, pak tak můžeš udělat na tomto odkazu.

Domů
Sdílet
Diskuse