Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. prosince 2017 17:49
Čas čtení 0:00
Radka T.

Američan chce nechat celou svou rodinu včetně sebe po smrti zmrazit. Za bizarní proceduru zaplatil 140 tisíc dolarů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Vyjít to nemusí, ale také může a muž proto doufá, že svým rozhodnutím pomůže vědě.

Američana Dennise Kowalského natolik fascinovala možnost dát se po smrti zakonzervovat, že tuto proceduru zakoupil nejen pro sebe, ale rovnou pro celou rodinu. Není se však čemu divit, Kowalski je totiž prezidentem společnosti Cryonics Institute, která se takovou možností zabývá.

Jak informují Novinky, Dennis Kowalski z Wisconsinu chce být po smrti zakonzervován v nádrži s kapalným dusíkem. Podle svých slov nemá co ztratit, pouze získat. Věří totiž v to, že život rodiny včetně jeho samotného by mohl být v budoucnu obnoven. Doufá i v to, že tímto způsobem bude moci pomoci vědě.

Celá procedura má proběhnout tak, že člověka krátce po smrti zamrazí v nádrži s ledem, pak odvezou do centrály společnosti a tam krev zesnulého nahradí roztokem nemrznoucí kapaliny. Tělo pak budou udržovat v odpařované chladicí komoře.

Částka za takovou proceduru není nízká, jednu osobu to vyjde na 28 tisíc dolarů. Jelikož ji Dennis zaplatil celé své pětičlenné rodině, konečný účet ho vyšel na 140 tisíc dolarů, tedy téměř 3 miliony korun. Otec tří synů se domnívá, že by takto mohli všichni, kteří se nechají zmrazit, dostat v budoucnu druhou šanci na život.

A i když si uvědomuje, že to nemusí vyjít, argumentuje tím, že mnohdy se ukázaly možnými i věci, o kterých by to nikdo předtím nepředpokládal. Kowalski není přitom jediný, komu se zmrazení tekutým dusíkem zamlouvá nebo zamlouvalo. Momentálně máme 160 zmrazených lidí a asi 100 domácích mazlíčků, prozradil detaily ze své společnosti.

Domů
Sdílet
Diskuse