Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. ledna 2018 20:06
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

V Berlíně, Londýně a New Yorku ti kokain doručí dřív než pizzu. Výzkumníci porovnávali efektivitu prodeje drog

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Efektivita doručování je na velmi vysoké úrovni.

Na začátku prosince jsme tě informovali o tom, že po celém světě momentálně probíhá rozsáhlý výzkum s názvem Global Drug Survey, jehož cílem je vyjasnit informace o tom, jaké mají lidé zkušenosti s drogami. Možnost zúčastnit se výzkumu skončila až včera, ale výzkumníci si zřejmě prohlížejí jednotlivé odpovědi průběžně, protože v médiích se objevila jejich zajímavá prohlášení o tom, že několik měst na světě se dnes může pochlubit velmi vysokou efektivitou prodeje a doručování drog.

Zakladatel studie Adam Winstock po krátké analýze zjistil, že v Londýně je dnes obchod s drogami tak rozšířený, že zákazníci mají možnost objednat si rovnou kokain a přímo do domu jim bude doručen ještě dříve, než kdyby si objednali pizzu. Profesor společně se svým týmem zvolil právě doručovací čas pizzy jako měřítko, se kterým se dá doručování drog porovnat, a pro zjištění, že kokain ti doručí dříve než jídlo, má i vysvětlení.


V dnešním světě plném bezpečnostních kamer a policejních hlídek je pro prodejce drog mnohem jednodušší doručit kokain až před vchod. Efektivitě prodeje drog přispívá i anonymita na internetu, a tak si člověk pod rouškou tajemství dokáže objednat kokain přímo pomocí několika kliků a pak už jen počkat v pohodlí domova, než mu ho přivezou. Dealeři podle Winstocka pochopili, že zákazníci si cení nejen samotný produkt, ale i doplňkové služby, a proto výrazně investují do dopravy, přičemž zákazníky neodrazuje ani vyšší cena za doručení až domů.

Kromě Londýna se do kategorie, kde ti kokain dovezou rychleji než pizzu, dostal i New York či Berlín, což pouze podtrhuje fakt, jak moc jsou v současnosti drogy rozšířené. Detailní výsledky průzkumu by měly být zveřejněny již v květnu, a tak se určitě máme na co těšit.

Domů
Sdílet
Diskuse