Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. ledna 2018 10:47
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Logan Paul tvrdě doplatil na video s mrtvolou. YouTube zveřejnil rozsah trestu, který mu byl udělen

ZAJÍMAVOSTI YOUTUBE
Uložit Uložené

Americký youtuber se seznámil se svým trestem.

Na přelomu let 2017 a 2018 otřásl portálem YouTube obrovský skandál poté, co americký tvůrce Logan Paul natočil v notoricky proslulém japonském lese mrtvé tělo člověka, který spáchal sebevraždu. Nejenže ho natočil a potom i nechal ve finální podobě videa, ale ještě si z něj i utahoval, a proto ho odsoudily desítky známých osobností a statisíce fanoušků.

Společnost YouTube vydala krátce po provalení skandálu krátké vyjádření o tom, že podobný obsah na její stránku nepatří a fanoušky svým přístupem zpočátku výrazně zklamala, jenže YouTube mezitím strávilo poslední týden rozhodováním o Loganově budoucnosti.

Zástupci společnosti nakonec rozhodli, že amerického tvůrce potrestají hned několika způsoby, a tak jeho obsah nejdříve odstranili z programu Google Preferred, který slouží zadavatelům reklamy jako značka skupiny tvůrců s vysokou kvalitou obsahu. Logan proto přijde o pořádnou část svých příjmů z reklamy ve videích, ale to ještě není všechno.

Mladý tvůrce se neobjeví ani v plánované čtvrté sérii programu Foursome zastřešeném pod YouTube Red a všechny jeho projekty v rámci této platformy byly dočasně pozastaveny, přičemž ještě není určeno, zda budou zrušeny, nebo budou moci pokračovat. Za svou hloupost tak Logan přišel o teplé místečko v preferované skupině tvůrců, a i když si stále může svá videa monetizovat, prémiové částky za reklamy jsou nenávratně pryč.

Doporučeno
Buď kreativní jako profík: Stejk ti prozradí nejlepší nástroje pro tvorbu obsahu Buď kreativní jako profík: Stejk ti prozradí nejlepší nástroje pro tvorbu obsahu 31. července 2023 14:30


Domů
Sdílet
Diskuse