Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. ledna 2018 17:05
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

George Soros nazval Bitcoin typickou bublinou. Vlivný miliardář však vyzdvihuje technologii blockchain

TECH
Uložit Uložené

Investiční magnát ve svém projevu adresoval i Bitcoin.

Jméno George Soros způsobuje husí kůži na tělech mnoha lidí, kteří ho považují za zdroj všeho zla na světě. Miliardář s maďarskými kořeny zbohatl za poslední desetiletí na různých spekulačních obchodech v rámci světových finančních trhů a na probíhajícím Světovém ekonomickém fóru ve švýcarském Davosu využil svůj čas i na pár prohlášení o kryptoměně a samotném Bitcoinu.

Investiční magnát se vyjádřil, že Bitcoin je podle něj typickou bublinou, která dříve či později splaskne, protože je založena na nedorozumění. Bitcoin není měnou, protože měna by měla sloužit jako stabilní způsob uchovávání hodnoty, zatímco cena Bitcoinu dokáže za jediný den poskočit nebo padnout i o 25 procent. Právě proto ho nelze používat na vyplácení platů, protože platy by automaticky padly o 25 procent za jediný den. Soros tedy tvrdí, že kryptoměny jsou spekulací, kterou často využívají diktátoři z celého světa.

Na druhé straně vyzdvihl i užitečnost technologie blockchain, která se skrývá za kryptoměnami, a ještě ani zdaleka nedosáhla svého potenciálu. Právě naopak, blockchain je i dnes teprve v plenkách a postupem měsíců ho začnou stále více využívat skutečné společnosti. Samotný Soros ji v rámci svých aktivit využívá na pomoc imigrantům při komunikaci s jejich rodinami a ukládání peněz, takže ještě nemusí být vše ztraceno.


Domů
Sdílet
Diskuse