Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. února 2018 10:31
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Muskův Hyperloop dostal povolení ke stavbě. Z New Yorku do Washingtonu, D.C. cestující přepraví za 29 minut

TECH
Uložit Uložené

Dopravní technologie budoucnosti je opět blíže k realitě.

Vizionář Elon Musk v roce 2013 připravil pro většinu lidí obrovský šok, když na veřejnosti představil své odvážné plány k vybudování dopravní technologie s názvem Hyperloop. Dopravní systém měl fungovat na principu kapslí cestující vysokou rychlostí ve vakuovém potrubí, které mělo být původně na zemském povrchu, ale postupem času dostal Musk lepší nápad.

Nedávno založil společnost s názvem Boring Company zaměřenou na efektivní ražení tunelů a právě Boring Company dostala od města Washington, D.C. písemný souhlas, že může začít s budováním prvního Hyperloop tunelu. Kapsle pro lidi, ale v budoucnu možná i plošiny pro automobily, by se měly přesunout pod zem a způsobit revoluci v dopravě, protože města Washington, D.C. a New York by měl Hyperloop spojit za neuvěřitelných 29 minut.

V praxi by to znamenalo, že by lidé mohli pracovat v centru New Yorku a následně po skončení pracovní doby odjet domů do jednoho z měst na plánované trase New York City, Filadelfie, Baltimore a Washington, D.C.. Město Washington dalo Muskovi povolení na začátek kopání na adrese 53 New York Avenue NE a později by tam měla stát i jedna z prvních Hyperloop stanic v USA.

Musk přitom po představení své vize rychlého cestování v současnosti nepůsobí v žádné konkrétní společnosti vyvíjející Hyperloop technologii, a proto se spekuluje o tom, že by se v tunelech vybudovaných jeho Boring Company měly prohánět kapsle od společnosti Hyperloop One, kterou koupil Virgin.


Domů
Sdílet
Diskuse