Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2018 19:54
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Nizozemsko je tak bezpečné, že musí vězně přivážet ze zahraničí. Za nízkou kriminalitu může zejména benevolentní přístup k drogám

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA NIZOZEMSKO
Uložit Uložené

Věznice v Nizozemí se pravidelně zavírají.

Nizozemsko je obecně považováno za jednu z nejbezpečnějších a nejtolerantnějších zemí na světě. Úroveň násilí je ve srovnání s ostatními státy na úctyhodném minimu, ale možná tě překvapí, že země Beneluxu je natolik bezpečná, že musí tamní věznice zavírat. Vězňů prostě není dostatek, Holanďané jsou zkrátka příliš poslušný národ. Ze 17 milionů obyvatel se ve vězení ocitlo jen 11 600 z nich. Na sto tisíc lidí tedy jen 69.

Od roku 2009 se na území země zavřelo 27 věznic z důvodu nedostatku vězňů a hovoří se o zavření dalších pěti. Tamní systém je vězni natolik podvyživený, že na to, aby se mohla vězení udržet v chodu a zaměstnanci si udrželi pracovní místa, musí země zločince dovážet.

Nizozemsko je tak bezpečné, že musí vězně přivážet ze zahraničí. Za nízkou kriminalitu může zejména benevolentní přístup k drogám
Zdroj: Tim Pearce

Teprve nedávno, v září 2016, dovezli Holanďané 240 norských vězňů, aby zaplnili prázdné cely. Volné vězeňské cely jsou k pronájmu k dispozici jakékoli evropské zemi. Neefektivní provozování věznic vede do červených čísel, ale zároveň není možné všechna vězení jen tak pozavírat. Zmíněných pět věznic by mělo za následek ztrátu dvou tisíců pracovních míst.

Doporučeno
Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení je možné sehnat pervitin i steroidy. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení je možné sehnat pervitin i steroidy. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) 25. července 2023 6:00

Kriminalita v Nizozemí neustále klesá již od let 2004 a 2005. Tehdy totiž vláda zatrhla příliv tvrdých drog do Nizozemska skrz mezinárodní letiště, ale povolila jim ignorovat lehké drogy s možností konzumovat je doma, tvrdí Irish Times. The Independent dodává, že volná drogová politika není všechno, velký vliv na nízkou kriminalitu má i kvalitní rehabilitace v souvislosti s drogovými závislostmi.

Domů
Sdílet
Diskuse