Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. března 2018 16:06
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Range Rover uvádí SUV klenot, který má jen jeden pár dveří a ultraluxusní dvoubarevný interiér

TECH
Uložit Uložené

SV Coupe je určeno výhradně pro bonitní klientelu.

Bentley poslední měsíce jasně naznačuje, že SUV trend je tak obrovský a silný, že se najde nemalá skupina lidí, kteří jsou ochotni vysolit obrovský balík i za předražené vozidlo tohoto typu. Bentayga je toho jasným důkazem, ostatně už při pohledu na základní cenu a příslušné příplatky se nejeden chytí za hlavu. Prodeje však hovoří jasnou řečí, protože během několika měsíců se první SUV značky stalo s velkým přehledem nejúspěšnějším a nejprodávanějším Bentley v historii.

Bylo tedy jen otázkou času, kdy se na trhu objeví další extrém. Ne že by takový Cayenne či Urus do této kategorie nepatřily, o slovo se však nyní hlásí Land Rover, respektive Range Rover. Ten totiž na autosalon v Ženevě přivezl svůj nejnovější klenot – SV Coupe. Jde o výsledek právě speciální divize Special Vehicle Operation, která do segmentu vnáší nevídané prvky a luxus. I přesto, že se jedná o obrovské SUV, počin disponuje pouze jedním párem dveří, navíc s bezrámovým řešením.

Range Rover uvádí SUV klenot, který má jen jeden pár dveří a ultraluxusní dvoubarevný interiér
Zdroj: media.landrover.com

Už to je znak jistého kontrastu, jelikož vozy SUV se těší velké oblibě díky své univerzálnosti, mít však velké auto jen s jedním párem dveří zrovna o praktičnosti nemluví. Britové ale poukazují na to, že smetánka je ochotna platit za exkluzivitu a právě SV Coupe to má dokázat. Impozantní SUV stojí již v základu na 21" kolech, za příplatek však můžete sáhnout až po 23" discích, což je skutečně velký extrém. Samozřejmě nechybí vzduchový podvozek, množství chromu a detailů poukazujících na celkovou pompéznost a luxus.

To nejhlavnější se však ukrývá uvnitř. Na jednu stranu jde o motor, který zastupuje přeplňovaná V8 o objemu pět litrů a výkonem až 415 kW / 565 koní a 700 N.m. Stylové SUV tak dokáže atakovat stovku jen za 5 sekund a rozjet se umí až na rychlost 266 km/h.

I když jde o famózní údaje, ještě větší pozornost si zaslouží interiér. Podstatou modelu SV Coupe je ultraluxusní vnitřek se 4místním rozložením.

Range Rover uvádí SUV klenot, který má jen jeden pár dveří a ultraluxusní dvoubarevný interiér
Zdroj: media.landrover.com

Čtyři typy barevných kombinací čalounění a kůže, mezi nimiž nechybí ani dvoubarevné provedení, poukazuje na exkluzivitu novinky. Automobilka mluví o mimořádně pohodlných křeslech, které je možné nastavovat až v 20 směrech v případě přední dvojice a v 10 směrech u zadních křesel.

Dekory zastřešuje materiál Range Rover Nautica, tedy spleť javorových a ořechových vrstev dřeva, které najdeme prakticky všude. Pochopitelně, po vzoru nového Velara se do palubní desky nastěhovala nová generace multimediálního systému InControl Touch Pro Duo, tedy především dvojice dotykových obrazovek. Třešničkou na dortu je zvuková aparatura Meridina se sadou 23 reproduktorů.

Dodejme, že Range Rover chystá novinku prodávat za částku od 270 tisíc €, zdaleka však nejde o finální cenovku. Vzniknout přitom má jen 999 kusů, je tedy zřejmé, že půjde o slušnou exkluzivitu.

Domů
Sdílet
Diskuse