Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. března 2018 17:48
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Marihuana nebo čaj? Kanada bude legální konopí prodávat ve speciálních baleních, které si možná v domácnosti snadno spletete

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložit Uložené

V Kanadě se na legalizaci marihuany už usilovně připravují.

Není pochyb o tom, že Kanada patří mezi nejprogresivnější země na světě. Zanedlouho, zřejmě koncem léta, se tam proto začne prodávat i legální marihuana, jejíž cestu k zákazníkovi bude důkladně sledovat a regulovat stát, aby mohli lidé přesně vědět, co se chystají vykouřit. I když bude droga legalizována, marihuana se bude muset prodávat v přesně stanovených baleních a kanadská vláda právě představila balíčky, ve kterých bys mohl marihuanu najít na pultech specializovaných obchodů.

Balení by měla být bílá a chybět by neměla ani velká značka STOP s marihuanový listem a zkratkou THC. Na bílém balení bude umístěn i žlutý obdélník plný zdravotních varování. Na každé legální marihuaně bys našel i varování, aby  byla uskladněna mimo dosah dětí. Kromě toho se tam bude nacházet ještě jedno varování ve stylu cigaretových krabiček.

Marihuana nebo čaj? Kanada bude legální konopí prodávat ve speciálních baleních, které si možná v domácnosti snadno spletete
Zdroj: Government of Canada

Varování budou upozorňovat na to, ať po užití marihuany neřídíš nebo ať si dáváš pozor na fakt, že marihuana může být i návyková při každodenním používání. Vláda oznámila, že jednotlivá varování jsou založena výhradně na vědeckých poznatcích o dopadech rostliny. Na baleních bys ze zákona nenašel žádné konkrétní obrázky a vláda už naznačila, že prodej bude regulovaný přísněji než u cigaret či alkoholu.

Doporučeno
Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení je možné sehnat pervitin i steroidy. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení je možné sehnat pervitin i steroidy. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) 25. července 2023 6:00

Na internetu se už objevily i reakce na navrhované balení, přičemž lidé jednoduchost vítají. Na druhou stranu, pokud se člověk nebude soustředit a popadne do ruky první balení, které uvidí, možná si marihuanu v rychlosti splete s větším balíčkem čaje či dokonce proteinem.


 

Domů
Sdílet
Diskuse