Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
21. března 2018 17:53
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Všemožné fotografie, které by Severní Korea nejraději odstranila z povrchu zemského. Kim Čong-un nechce světu ukazovat pravdu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Následující snímky i videa by dokázaly severokorejskou vládu vytočit do nepříčetnosti.

V dnešních časech lze jen těžko zavést kompletní cenzuru, protože žijeme v informační době, kde se na internetu šíří vše rychlostí blesku. I když se vláda Severní Koreje neustále snaží vypouštět dezinformace o tom, jak to v izolované asijské zemi vypadá, návštěvníci mohou rychle zjistit, kde je pravda. Severní Korea není izolovaná zcela kompletně, a tak se tam člověk může jet s potřebnými povoleními podívat.

Naneštěstí, při exkurzi po KLDR nemáš šanci se jen tak odpoutat od své skupiny a opustit předem schválenou trasu, abys náhodou nezachytil cosi, co se do světa nemá dostat. Technologie však pokročily, a proto množství fotografů odchází ze Severní Koreje s paměťovými kartami plnými zakázaných fotografií. Kdyby měl Kim Čong-un šanci okamžitě je všechny smazat, žádná z nich by neexistovala, ale internet je spolehlivý archiv.

Portál BoredPanda proto ve svém novém videu vytvořil kompilaci nejrůznějších zakázaných fotek ze Severní Koreje a skutečně se je na co dívat. Velkou část z nich zaznamenal francouzský fotograf Eric Lafforgue, který KLDR v minulosti navštívil hned několikrát, ale místní vláda mu postupně zakázala vstup do země, neboť odmítl své záběry stáhnout z internetu.

Domů
Sdílet
Diskuse