Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. dubna 2018 22:26
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Lidé psíka opustili a zlomili mu srdce kvůli zdeformované tváři. Po pěti letech se opět usmívá díky nové majitelce

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Beaux Tox si vytrpěl příliš mnoho, ale dnes je konečně šťastný.

Ani psí porody se občas neobejdou bez komplikací. Labradorský retrívr Beaux Tox doplatil na obtíže při porodu vlastní tváří. Na svět se dostával spolu se svými pěti sourozenci a po úspěšném zvládnutí celého procesu si chovatelé všimli, že Beaux Tox trpí deformací hlavy. Nejpravděpodobnějším důvodem mohl být nedostatek místa v břiše matky, ale na to se již chovatelé neptali.

Deformovaná hlava jim ztížila jakoukoli snahu o prodej nevinného pejska, a tak Beaux Tox nakonec skončil s mužem, který se o něj nestaral. Celých pět let byl bez pořádné péče a o záchranu se snažili i místní dobrovolnické skupiny, jenže příchod nového anděla strážného se konal až trochu později. Jamie Hulit získala psa v zuboženém stavu.

Byl podvyživený, neměl vybudovaný jakýkoliv přívětivý vztah k lidem a velká část z nich by si ho ani nechtěla osvojit, protože měl zdeformovanou tvář. Jamie ho nechala projít péčí výborné veterinářky, která ho zbavila všech infekcí i červů a následně se Beaux Tox objevil v novém prostředí plném lásky a péče. Poznal se i se svým kamarádem Rileym.

Ačkoliv má Riley už 13 let a Beaux pouze 6, oba si výborně rozumějí a Beaux pomáhá svému staršímu parťákovi zůstávat minimálně duchem mladší. Po pěti letech týrání, podvýživy a zanedbané péče si proto Beaux užívá život naplno a svědčí o tom i široký úsměv na tváři.

Domů
Sdílet
Diskuse