Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. května 2018 0:45
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Stvořil tě tak Bůh a miluje tě, řekl papež František homosexuálovi. Nemá se prý trápit tím, co o něm lidé říkají

ZAJÍMAVOSTI PAPEŽ FRANTIŠEK
Uložit Uložené

Papež František se proslavil svými progresivními myšlenkami.

Homosexualita je i v roce 2018 pro mnohé lidi problematickým tématem. Zejména věřící lidé často nedokáží akceptovat lásku mezi dvěma lidmi stejného pohlaví, ale na veřejnost se před pár hodinami dostaly útržky z konverzace, kterou mezi sebou měl vést samotný papež a Juan Carlos Cruz.

I Juan Carlos se v minulosti stal obětí zneužívání mladistvých představiteli církve v jihoamerickém Chile. Skandál vyvolal v zemi vlnu kritiky samotné církve a situace dospěla až do bodu, kdy minulý týden nabídlo všech 31 biskupů v Chile papeži svou rezignaci z církevního postu.

Papež František pozval v dubnu do Vatikánu i zmíněného Juana Carlose Cruze. Muž z Chile byl v mládí zneužíván knězem Fernandem Karadimem, jehož Vatikán uznal vinným již v roce 2011. Juan Carlos pozvání na návštěvu Vatikánu přijal a získal šanci promluvit si s papežem i mezi čtyřmi očima.

Stvořil tě tak Bůh a miluje tě, řekl papež František homosexuálovi. Nemá se prý trápit tím, co o něm lidé říkají
Zdroj: TASR/AP

Pro média se nyní vyjádřil, že ho rozhovor s vrcholným představitelem římskokatolické církve uklidnil. Papež František mu měl říct, že na jeho homosexualitě nezáleží. Stvořil ho tak Bůh a Bůh ho jako homosexuála miluje. I papež ho miluje a on by měl milovat sama sebe, aniž by se trápil tím, co o něm lidé povídají.

Doporučeno
Čekali jsme na papeže Františka na letišti v Bratislavě. Přivítala ho i prezidentka, nabídli mu chléb a sůl Čekali jsme na papeže Františka na letišti v Bratislavě. Přivítala ho i prezidentka, nabídli mu chléb a sůl 12. září 2021 15:55

Papežův mluvčí vyjádření nijak nekomentoval. Dodal jen tolik, že mluvčí nereaguje na soukromé rozhovory papeže Františka, čímž nepřímo naznačil, že jsou tvrzení pravdivá, neboť je církev neměla potřebu nijak vyvrátit.

Domů
Sdílet
Diskuse