Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. července 2018 v 13:57
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Koláže z každodenních předmětů tě vystraší, rozesmějí i znepokojí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Americký umělec se experimentování nebojí.

Americký umělec Johnny Smith nejraději získává od svých fanoušků reakce. Zaměřuje se na to, aby jeho výtvory nebyly nudné a obyčejné, a tak sbírá nejrůznější fotografie a obrázky z internetu a používá je při tvorbě bláznivých koláží. Nejčastěji se snaží spojit nespojitelné.

Do každodenních předmětů přidává části lidských těl, z lidských těl zase vytváří chutné pokrmy a nebojí se experimentovat tak, aby obdivovatele zaujal. Jak sám říká, pokud každý z nich jakkoliv zareaguje, pak Johnny považuje svůj úkol za splněný. Běžně se setkává se širokým spektrem emocí, takže nechybí smích, zděšení i znechucení.

Umělec v minulosti získal i nečekanou politickou slávu, protože se nebál využít kritiky ze strany současné americké administrativy k tomu, aby spojil dvě zdánlivě nekompatibilní osoby. Většinou se však o politiku nestará a je šťastnější, když může vecpat do lidského oka zuby. Určitě ho sleduj i na Instagramu, kde nasbíral přes 100 tisíc fanoušků, ale zasloužil by si jich mnohem více.

Domů
Sdílet
Diskuse