Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. srpna 2018 10:41
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

OSN chce upravit postavení marihuany v mezinárodním právu. Výrobky z ní by nemusely být přísně kontrolované

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložit Uložené

Organizace spojených národů bude analyzovat marihuanu.

OSN plánuje poprvé ve své historii vypracovat hloubkovou analýzu současné klasifikace marihuany a výrobků z ní v mezinárodním právu. Analýza bude pracovat s výsledky farmakologických, toxikologických, terapeutických i epidemiologických využití zelené rostliny.

Výsledky analýzy by měly být známy již v listopadu, avšak pokud by se OSN nakonec rozhodla klasifikaci marihuany upravit, podobné kroky by musela udělat i vláda Spojených států amerických.

V USA je marihuana definována jako droga v kategorii Schedule I, což znamená, že by mělo jít o látku bez jakéhokoliv lékařského využití a s vysokým potenciálem pro vytvoření závislosti a zneužívání.

OSN chce upravit postavení marihuany v mezinárodním právu. Výrobky z ní by nemusely být přísně kontrolované
Zdroj: Pixabay

Příznivci medicínské marihuany argumentují, že Američané umístili marihuanu do této kategorie v roce 1962 bez jakýchkoli vědeckých důkazů.

Světová zdravotnická organizace jako součást OSN zveřejnila již v červnu své úvodní hodnocení marihuany v širší mezinárodní perspektivě, přičemž prvotní výsledky doporučily zemím, že látka kanabidiol (CBD) obsažená v marihuaně by neměla být nijak přísně kontrolována.

Doporučeno
Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení je možné sehnat pervitin i steroidy. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení je možné sehnat pervitin i steroidy. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) 25. července 2023 6:00

Užívání kanabidiolu není vědecky nijak propojeno s případy zneužívání či vytvoření rizika pro veřejnost, přičemž se prokázalo jako užitečné při léčbě epilepsie.

Domů
Sdílet
Diskuse