Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. srpna 2018 11:10
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Starý Ital spadl do obrovské díry v muzeu. Nevěřil, že není namalovaná

KULTURA
Uložit Uložené

Italský důchodce musel díru vyzkoušet na vlastní kůži.

Člověk by si myslel, že se podobné situace odehrávají jen v pohádkách. Italský senior však svým rozhodnutím všechny přesvědčil, že to tak není. Na návštěvě v portugalském muzeu Serralves v Portu ho zaujalo umělecké dílo Descent Into Limbo od Anishe Kapoora.

Jak již název napovídá, návštěvníci by měli mít z díla patřičný respekt, protože by do pomyslné černé prázdnoty nechtěl padnout nikdo z nás.

Přesto se Ital potřeboval na vlastní kůži přesvědčit o tom, že muzeum nelže, a namísto skutečné, více než 2 metry hluboké díry na podlaze umělec Kapoor pouze nenamaluje na zem černý kruh.

Dílo Descent Into Limbo je ve skutečnosti díra v podlaze, která je namalovaná tak černou barvou, že na první pohled vypadá, jako by ztratila svou hloubku a byla pouhým kruhem.

Starší Ital však zjistil, že umělec ani muzeum nelhali. Kolem díry je sice umístěno několik varovných plakátů a zaměstnanci muzea hlásí, aby se návštěvníci nepřibližovali, jenže Ital suverénně vykročil dopředu a naráz zmizel.

Spadl přímo do díry a po pádu z téměř 2,5 metru ho museli převézt do nemocnice a hospitalizovat. Muzeum po pádu dílo na chvíli uzavřelo, ale plánuje ho brzy znovu otevřít.

Starý Ital spadl do obrovské díry v muzeu. Nevěřil, že není namalovaná
Zdroj: Serralves Museum
Domů
Sdílet
Diskuse