Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. září 2018 11:10
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Řeckou pláž pokryli vynalézaví pavouci obrovskou, 300metrovou pavučinou. Využívají ji k rozmnožování

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V Řecku můžeš na pláži objevit i obří pavučinu.

Řecké městečko Aitolika na západě země se před pár dny probudilo do nezvyklé situace. Pláž a velkou část místního pobřeží už nepokrývaly stromy a keře, ale obrovská pavučina.

Pavučina dosahovala na délku více než 300 metrů a vybudovali ji pavouci čelistnatkovití, kteří mají prodloužené tělo a v přívětivých podmínkách umí vystavět rozlehlé prostory k reprodukci.


Příliv pavouků způsobilo příjemné počasí, vlhkost a dostatek potravy. Obyvatelé reagovali znepokojeně, ale odborníci veřejnost ujistili, že živočichové nepředstavují žádné nebezpečí pro člověka.

V oblasti byla zaznamenána i nadměrná aktivita komárů, což pavouky potěšilo, protože patří mezi jejich oblíbenou potravu.

Profesorka Maria Chatzaki prohlásila, že pavouci momentálně zažívají jednu velkou party, při které se rozmnožují a uvolňují prostor nové generaci, přičemž zanedlouho rozlehlá pavučina zmizí a zemřou i jednotliví pavouci.

Živočichové svým majestátním pavučinovým dílem nijak nepoškozují ani pokryté rostlinstvo, takže místní obyvatelé musí jen vydržet a umožnit jim zakončit svůj pozdní letní rozmnožovací festival ve velkém stylu.



Domů
Sdílet
Diskuse