Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
5. října 2018 12:41
Čas čtení 0:00
Richard Balog

Bunda za milion: Kousek od Rafa Simonse, který nosil i Kanye West, se prodal

MÓDA
Uložit Uložené

Archivní kousek Rafa Simonse by chtělo ve svých šatnících mít vícero z nás.

To, že móda nikdy neměla hranice, ví už snad každý, kdo alespoň okrajově sleduje dění daného odvětví a dnes se o tom opět přesvědčíme skrz jeden bláznivý nákup přes internet.

Jen před pár hodinami byla totiž skrz platformu Grailed zakoupena ikonická MA-1 bunda Riot! Riot! Riot! od Rafa Simonse za 47 000 dolarů (1,05 milionu korun).

Jde o archivní kousek z kolekce podzim/zima 2001, kterou svého času nosíval i Kanye West, Kim Kardashian a podobně.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by david casavant (@davidcasavant) on

Unikátní kousek kamuflážového vzoru z rukou belgického návrháře má sice značení velikosti XXL, ale podle informací od prodejce jde o jednotnou velikost s nadrozměrným střihem.

Množství detailů, nášivky a odkazy dělají z bombery vyhledávanou záležitost. Je třeba přihlížet k tomu, že byla vyrobena před 18 lety, což může mít vliv na pružnost či sílu vláken.

Nás to ale trápit přinejmenším nemusí, protože na obdobné modely šatstva si vzhledem k přemrštěné cenovce můžeme nechat zajít chuť. Novému majiteli gratulujeme ke koupi.

Kompletní série MA-1 bund Riot! Riot! Riot! ze zmiňované kolekce podzim/zima 2001 z rozsáhlého archivu Davida Casavanta, kterého jsme vám skrze rozhovor představili ještě v roce 2015.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Archive for Fashion (@archiveforfashion) on

Domů
Sdílet
Diskuse