Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
8. prosince 2018 12:41
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Na Kanárech mají pláž plnou popcornu. Bizarní kombinace písku se stala hitem Instagramu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Na ostrově Fuerteventura se můžeš válet v pomyslném popcornu.

Při návštěvě Kanárských ostrovů můžeš rychle nabýt dojmu, že ses přemístil do ráje na zemi. Španělské souostroví leží v Atlantiku, nedaleko už začíná africký kontinent a jednotlivé ostrovy vznikly sopečnou aktivitou, což z nich dělá mimořádně zajímavá místa k prozkoumání.

I ostrov Fuerteventura každoročně přiláká stovky tisíc turistů a po objevu následující pláže se možná turistická horečka ještě zvýší.

Instagramu se zalíbila pláž u městečka Corralejo, přičemž už samotný název naznačuje, co by se u pobřeží mohlo objevovat. Nenašel bys tam standardní nažloutlý či hnědavý písek.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Petra (@petra_sjoberg),

Sopečná aktivita v minulosti zapříčinila, že je pláž plná tmavého černého písku, který bys však klidně přehlédl, protože je protkán nekonečným množstvím popcornu.

Není to tak docela pravda, ale pláž si už vysloužila přívlastek Popcorn Beach, protože kousky korálů tvořící jádro pláže skutečně připomínají oblíbenou kukuřičnou pochoutku.

Korály, které se kdysi nacházely hluboko pod hladinou, v průběhu stovek až tisíců let erodovaly a moře je pak vyplavilo na pobřeží. Kouzelný vzhled dodávají pláži i větší či menší sopečné kameny, které se na ní z pochopitelných důvodů vyskytují.

Cestovatelé na Instagramu se s pískem na pláži baví tak, že ho vyhazují do vzduchu, předstírají, že ho jedí jako v kině nebo si ho jen naberou do rukou a kochají se pomyslnou kukuřicí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Toni. (@toniblop),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený M (@itsmemilda),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Studio Wren (@studio_wren),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený petra (@petra_ja_),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Margherita Vignano (@mvignano),

Domů
Sdílet
Diskuse