Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. prosince 2018 0:27
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Dvě jeptišky ukradly 500 tisíc z katolické školy a šly je utratit do kasina v Las Vegas

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Jeptišky se k činu měly přiznat.

Dlouholetá šéfka katolické školy St. James Catholic School v kalifornském městě Torrance si společně se svou nejlepší kamarádkou užívala stovky tisíc dolarů, které rodiče škole posílali na platby za školné či jako finanční podporu různých projektů. Obě jeptišky prý vymyslely promyšlený plán, jak peníze určené pro školu využívaly pro vlastní potřebu.

Šeky od rodičů nechaly posílat na starý a nepoužívaný účet školy, ke kterému měla ředitelka samozřejmě přístup, a potom se vydávaly na výlety do kasin v Las Vegas, kde utrácely tisíce dolarů za noc. Za posledních deset let dohromady utratily více než 500 tisíc dolarů ze školních peněz, avšak momentálně to vypadá tak, že jeptišky ani nebudou potrestány před soudem.


Dvě nejlepší kamarádky odešly před pár měsíci do důchodu a rád, jehož byly členkami, je ochoten vyplatit zmizelé peníze, což se však rodičům nelíbí. Finance posílali jako podporu vlastním dětem, přičemž ve skutečnosti byli jen bankomaty pro hazardující jeptišky.

Situace je o to smutnější, že v posledních letech rodiče studentů školy věřili, že se vzdělávací instituce nachází ve finančních potížích, a tak posílali co nejvíce příspěvků.

Zatímco zmíněný řád nechce na jeptišky podávat trestní oznámení, frustrovaní rodiče plánují vlastní soudní proces.

Rozdělili se však na dvě skupiny, jedna požaduje trestní stíhání, druhá část rodičů považuje fakt, že řád peníze zpětně vyplatí, za dostatečnou náplast za dlouholetý podvod. Jeptišky přiznaly, že peníze opravdu kradly.

Domů
Sdílet
Diskuse