Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. prosince 2018 17:30
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

The Mountain odhalil svou siláckou dietu. Monstrum z Game of Thrones si vychutnává stejné jídlo i 5krát denně

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Hafþór Júlíus Björnsson žije život siláka naplno.

Fanoušci seriálu Game of Thrones se už netrpělivě připravují na poslední sérii, kterou by nás tvůrci měli potěšit už v dubnu. Načekali jsme se už dost a očividně se na závěr těší i herci, protože si za poslední rok při natáčení prošli náročným obdobím.

Reportérovi z portálu BroBible se podařilo v New Yorku setkat s Thorem Bjornssonem, kterého známe jako postavu The Mountain ze seriálu a momentálně jako nejsilnějšího muže na světě s titulem World's Strongest Man.

Thor se v americkém městě objevil na akci Krazy Glue, kde trochu předvedl své silácké umění a pobavil diváky. Přitom si našel čas i na krátký rozhovor, v jehož rámci prozradil, co nejčastěji jí klidně pětkrát denně a jaké bylo zmiňované natáčení poslední série.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Hafþór Júlíus Björnsson (@thorbjornsson),

Reportér ho zastihl v šatně, když se připravoval na své vystoupení. Thor si právě pochutnával na obrovské misce pokrmu, který by běžnému člověku možná stačil i na celý týden. Silák mu představil, co běžně jí i vícekrát denně.

V misce bys našel rýži, steak, papriku, mrkev a samozřejmě hromadu výživových doplňků od proteinů až po vitamíny. Pokrm si běžně zalévá slepičím bujónem. Svěřil se, že taková kombinace je dokonalá pro budování svalstva a síly, takže si ji nemá problém dát pětkrát za den.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Hafþór Júlíus Björnsson (@thorbjornsson),

Samozřejmě, celé dny nejí jen stejné jídlo, ale velkou rozmanitost bys v jídelníčku očividně hledal těžko. Na snídani si podle vlastních slov rád dává šest vajec, šest kousků slaniny a trochu rýže, takže je po nich připraven na náročný den plný cvičení či natáčení.

Posilování mu zabírá množství času. Život obrovského muže však není vždy jen příjemný. I když Thor konstatoval, že má rád svou nadprůměrnou výšku, občas lituje, že se nedokáže nikam vejít. Musel si dát vyrobit postel na míru, těžko se mu nastupuje do aut a v letadle si musí vždy připlatit za business třídu, protože v té ekonomické mu jednoduše sedadla nestačí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Hafþór Júlíus Björnsson (@thorbjornsson),

Odmalička přitom hrával basketbal, takže zpočátku ani neplánoval působit jako profesionální strongman. Postupně si zranil kotník a vyřadilo ho to ze hry o potenciální kontrakt, tak zajel do posilovny a zamiloval se do cvičení.

Na konto natáčení poslední série Game of Thrones se vyjádřil tak, že šlo rozhodně o nejnáročnější natáčení, jaké kdy zažil. Musel dokonce využívat i dvojníka, protože některé scény byly nad jeho síly. Na place strávili klidně dlouhé hodiny, dokud bojové scény nebyly natočené dokonalým způsobem, a tak bude do jisté míry i rád, že mu už jedna důležitá povinnost odpadla. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Hafþór Júlíus Björnsson (@thorbjornsson),

Domů
Sdílet
Diskuse